vrijdag, augustus 08, 2008

Kookdata

Huppa, nog nieuwe data in de kalendar van het bezige baasje Sid Frisjes.

* De champagnebar op de Antilliaanse feesten kan op een regenachtige vrijdag wel zonder mij. Morgen rond een uur of tien 's avonds ben ik wel present om met stijl de beschonken mensen te beschenken.

* Op woensdag 17 september pak ik een halve dag verlof (of een dag, naargelang de inschrijvingen) om via de Warande in Turnhout nog eens een workshop "Koken voor Kotstudenten" te geven. Komen naar alle waarschijnlijkheid weer aan bod (ontbijtshake, quiche, pesto, chili con carne, cannelloni, ...)

* 21 september is een buurtbarbeque in het zonnige Borgerhout aan de beurt. Staat op de menu, een paella voor om en bij de 50 personen. Ik vind dat de vegetariërs maar vis moeten leren eten want anders moet ik er twee maken. Met die vriendelijke moslims hou ik dan weer wel rekening.

* Ik wacht nog op een bevestiging vanuit het kamp van Wout Bru om te laten weten wanneer en waar ik paraat moet zijn om zijn workshop te ondergaan. Dit alles is afhankelijk van zijn agenda, mijn agenda en die van een cameraman. Say what?!

7 opmerkingen:

Sarah zei

hm.. er moeten wél twee soorten gemaakt worden vrees ik: eentje met enkel vis en eentje met vis en kip
but hey, you the cook man :)

en ziedewel: een cameraman! wehey!!

Sid Frisjes zei

Ik vrees dat ik, principieel dat ik ben, dat een beetje belachelijk vind. Die kippenbilletjes moet ge conform recept van uw pannenleverancier aanbakken en dan bij in de pan leggen. Dat ziet ge van hier dat ik er daar twee voor ga maken. 1 grote paellapan en degenen die een kipke erbij willen mogen dat uit de ovenschaal pakken.

E. Stilker zei

Hey,

Je hebt toch gerookte paprika om er in te doen he? Anders nog snel aanschaffen ... :-)

Sid Frisjes zei

Erik...das waar, volgens Sarah zou jij wel een goei receptje hebben om zo'n massa te voeden.

Sarah zei

aja dat is ook een goed idee met die kippenboutjes apart!
maar hebben we dan maar één pan nodig? of zouden we er twee huren?
sid, erik, iemand?

Sid Frisjes zei

Dan huur je een 50 personen pan en de boutjes maak je in een ovenschotel. Ligt er al aan hoeveel man kip wil hé. Anders 2 * 25 ofzo?

E. Stilker zei

Yep, heb ook al eem paellafeestje voor 50man gedaan. Gemakkelijkste is inderdaad alles in dezelfde pan. 50 kippenbouten in een ovenschotel, dat zijn heel wat ovenschotels.
Mijn basisrecept voor 8: 500gr paella rijst (ik gebruik altijd echte Spaanse, maar Uncle Ben's hebben ook een mediterrano rijst geloof ik), 4 grote tomaten ontveld en in stukjes gesneden, 1 rode paprika, 3 uien, halve bol look & 1,2l bouillon en een handvol erwtjes. Ik doe het tegenwoordig altijd met chorizo, kippenboutjes, scampi's, mosselen en calamares ringen. Vooral bij dit laatste kan de paella zo rijkelijk (en duur worden) zoals je wil. Maar een schatting voor 50pers zou zijn 2-3kg scampi's, 1-1,5kg calamares ringen, 3-4kg mosselen, doe daar je kippenboutje per man bij en je hebt PAELLA!. (Qua kruiden: saffraan, gerookte paprika, bladpeterselie en een paella kruidenmix, pezo vanzelfsprekend.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...