dinsdag, juni 03, 2008

Nathan's Famous

Nathan’s Famous, bakermat van de hotdog en een begrip in Coney Island, New York en ver daarbuiten. Een verslagje van een eerder bezoek aan deze greasepitt leest u hier, iedereen die naar New York afzakt kan ik een bezoekje aan deze legende aanraden, hetzij op eigen risico.

Het mag de hotdog zijn die Nathan's op de kaart heeft gezet, iets anders eten is er ook perfect mogelijk. Frietjes, hamburgers, uienringen, kip, kreeft, krab, ...

Full option deze chili 'n cheesedog. Een hotdog rijkelijk overgoten met chilli en gesmolten kaas. Ik dacht dat het wel iets voor mij was.

Maar blijkbaar was dat niet het geval. Chili cheesedog verdween na 2 happen recht de vuilbak in. De colabeker die je er ook ziet liggen was goed voor één liter. En dan te bedenken dat ik het met een blikje al moeilijk heb.

Te rekenen onder fans van Nathan's: Chestnut & Kobayashi, de snelvreters van de jaarlijkse hotdog eating contest. Kobayashi, zesvoudig kampioen moest vorig jaar de duimen leggen tegen zwaargewicht Chestnut. Een kaakontsteking van de Japanner lag aan de basis van zijn onverwachtte verlies. Dit jaar beter.

4 opmerkingen:

Ruben zei

Ik heb eens een reportage gezien over die snelvreters (op MTV denk ik), en mijn honger was over toen ik die mannen bezig zag.

Maar de snelvreters zelf zijn daar als echte topsporters dag en nacht mee bezig. Freaky!

Sid Frisjes zei

Ik heb het toen ook gezien. Die Kobayashi bleek een maagaandoening te hebben waardoor die eigenlijk veel lager lag dan normaal. Tijdens zijn voorbereiding stapte hij een sushibar binnen en verzamelde zo op korte tijd 100 lege bordjes. Nice!!

Sarah zei

Jakkie!
En ik denk dat die chillidinges bij mij ook rap in de vuilbak zou liggen... getver.

saartje zei

ok, zo'n ding geraakt er bij mij dus ook niet in!
Ik heb in de VS echt al enorm lekker gegeten, maar ook al enorm walgelijk...

Vooral het brood is er echt vreselijk: plat, sponzig en zoet...

brrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...