dinsdag, januari 17, 2006

Going fout... flashback


Eenmaal in New York zijn de mogelijkheden om te eten enorm en je kan er uiteraard op veilig spelen en steeds in een gerenommeerd restaurant of eethuis gaan eten, maar minstens één keer moet je gegeten hebben op z'n Amerikaans. Dat wil dus zeggen, hamburgers, frieten, cola en waar ze daar nog dik van worden. Mag ik je ten stelligste aanraden McDonalds en aanverwanten links te laten liggen en direct naar de oerhamburgertent te gaan, Nathans. Dit stukje fastfoodgeschiedenis bevindt zich aan het begin van Coney Island en is een must-do voor iedereen die New York bezoekt. Think of Nathan's as FastFoodHeaven, if it's greasy, they have it.

Ik ging voor een hamburger met een cola en frieten en werd getrakteerd op een "Do ya want cheese with that?" Tuurlijk... Cheeseburgers gaan er altijd wel in. Eén minuut later stond ik daar met m'n hamburger, cola en frieten met gesmolten kaas. Als we rekening houden met het feit dat de Amerikanen meermaals zulke dingen binnenspelen dan verklaart het natuurlijk veel.

Op de muur van Nathan's (trouwens gesticht door een Pool die via België naar de States is getrokken) kan je trouwens een aftelklok vinden die aangeeft hoe lang je moet wachten op de volgende "hotdog eating contest". Voor diegenen die mee willen doen misschien nog even zeggen dat het record staat op een Aziaat die 49 worsten + broodjes binnenspeelt in 12 minuten.

Respect

1 opmerking:

.s zei

Nathan rocks!!

En laten we vooral Lombardi's Pizzeria niet vergeten, de oudste pizzatent van NYC!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...