maandag, februari 24, 2014

Kook makkelijk met KOOKmakkelijk

Te weinig tijd om een volledige weekmenu in te plannen en de nodige aankopen te doen, maar wel zin om te koken? Weet dan dat er mensen zijn die de lastige klus van het winkelen en het uitvogelen van een menu voor hun rekening nemen. KOOKmakkelijk bijvoorbeeld!

Net zoals dat bij andere bedrijven het geval is levert KOOKmakkelijk de verse producten op een vooraf afgesproken moment. Handig is alvast dat de ingrediënten zijn opgedeeld in twee verschillende zakken. Een old school papieren tas  met daarin de 'gewone' producten en een biologisch afbreekbaar exemplaar met de ingrediënten die je in de koelkast dient te bewaren. Hoef je ook daar je hoofd niet over te breken!

Kookmakkelijk - boodschappentas, week 10 februari

Zoals te verwachten dook ik onmiddellijk die twee tassen in om te zien wat voor lekkers me zoal te wachten stond. Bekende producten, dingen die hier wel vaker in de koel- of voorraadkast mogen resideren. Even heb ik overwogen om me een frietketel aan te schaffen gezien er verse kroketten in het pakket zaten. Die bleken echter ook perfect in de oven op te warmen, aldus begeleidende boekje met instructies, waardoor ik nog steeds een 'frietketelloze foodie' ben.

Kookmakkelijk - boodschappentas, week 10 februari

De eerste dag stonden er 'balletjes met knolselderpuree' op de kaart. Makkelijk te bereiden - iets in mij wees me erop dat dat allicht ook de bedoeling was - en meer dan smakelijk. Lekker sausjes, deftige puree en balletjes die naar meer smaakten. Die keren dat de pot vlees schaft ben ik niet te houden dus geen foto.

De volgende dag was het de beurt aan de 'Brocollitaart met ricotta en walnoten'. Opnieuw een toegankelijk gerecht dat niet al te veel voeten in de aarde had om te bereiden. Omdat ik een iets grotere bakvorm gebruikte dan stond opgegeven diende ik wel de hoeveelheid van het kaasmengsel aan te passen. Goed dat ik nog een beetje bij de pinken ben. Deftige brocollitaart die zowel warm als koud wist te smaken.

Kookmakkelijk - Broccolitaart met ricotta en walnoten

Het 'Valentijnsmenu' werd door de wederhelft voor haar rekening genomen, net als die twee voorziene hartvormige chocolaatjes, maar dat is een ander verhaal. Het werd een feest uit de oude doos dankzij de 'kalkoenstukjes met romige champignons, een verliefd koppel van appel en bes, een boeketje veldsla en kroketjes'. Note to self: kroketten uit de oven, die worden warm maar niet krokant. Misschien toch maar eens een friteuse aanschaffen.

Kookmakkelijk - Kalkoenstukjes met romige champignons...

KOOKmakkelijk biedt pakketten aan voor drie of vier dagen. Voor drie dagen betaal je 58 € (2 p), 68 (3p) of 75 € (4p). Voor vier dagen is dat 65 € (2p), 80 € (3p) of 89 € (4p). Bij een eerste bestelling krijg je een korting van 10 €, indien je je pakket afhaalt (Haasrode) krijg je een korting van 5 €.

Hoewel we absoluut niet onaardig gegeten hebben mochten de gerechten van mij een ietsje inventiever, minder klassiek. Langs de andere kant was alles meer dan makkelijk te bereiden, toch ook de leuze van het bedrijf. 

3 opmerkingen:

veerle zei

Als ik het zo zie, lijkt het allemaal wel lekker, maar het menu van Smartmat is toch wel een pak inventiever ;-)

Sid Frisjes zei

@ Veerle, dat was ook onze mening. De opzet is goed, moeilijk is het allemaal niet te bereiden. Rest de vraag waar de ambities liggen.

Yasmine zei

Ziet er lekker uit!! Als je op de website gaat kijken van kookmakkelijk, zie je de gerechten van de komende weken. Ik vind het op het eerste zicht toch een afwisseling van klassiekere én inventieve gerechten (Geroosterde groenten met halloumikaas..). Vind ik een voordeel! Altijd speciallekes hebben is niet aan mij besteed :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...