dinsdag, december 24, 2013

Recept: Tacodil - Het regent gehaktballen 2

De tijd dat ik zelf nog kerstvakantie had behoort tot ver vervlogen tijden. Veertien volle dagen verlof, krijg die maar eens gevuld. Liever jullie dan ik, dat maak ik mezelf dan wijs. Tip voor de ouders die niet weten van welk hout pijlen te maken. Vanaf morgen speelt 'Cloudy with a chance of meatballs 2' in de bioscoop, een film die zich laat vertalen als 'Het regent gehaktballen 2'.
 
Dat de film het kleine grut kan inspireren in de keuken aan de slag te gaan, dat is exact wat mijn goede vriend Jamie Oliver met onderstaand receptje wil bewijzen. Want als er een 'Tacodil' in de film voorkomt, waarom zou die op het einde van de dag niet op je bord kunnen liggen! Eat or be eaten!
 
Cloude with a chance of meatballs 2 - Tacodil
 
 
Nodig:
 
Voor de Tacodil: 1 ui, gesnipperd, 1 rode paprika, gesnipperd, 1 groene paprika, gesnipperd, 1 eetlepel olijfolie, 2 teentjes geperste knoflook, een snufje paprikapoeder, 1,5 tl komijn, 500 gram gehakt, 250 ml runderbouillon, 12 taco schelpen, geraspte kaas en sla, als garnering. Optioneel 4 extra paprika’s in reepjes, voor de pootjes van de Tacodil!
 
Voor de salsa: 2 grof gesneden tomaten, sap van een halve limoen, 1 fijngesneden lente-ui, 1 eetlepel grof gesneden koriander
 
Voor de Guacamole: 2 avocado’s, Sap van een halve limoen, eetlepels crème fraiche
 
Doen:
 
- Warm de oven voor op 180°. Bak in de pan de ui en de paprika in de olijfolie op een gematigd vuur tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook, paprikapoeder en komijn toe en laat het 1 tot 2 minuten doorkoken. Vervolgens voeg je het gehakt toe. Bak dit mengsel tot het mooi bruin is. Voeg daarna de bouillon toe en laat dit afgedekt ongeveer 45 minuten sudderen.
 
- Terwijl het vlees suddert op het vuur, kunnen de kinderen de salsa maken. Het enige wat ze hoeven te doen is de tomaten mengen met het sap van de limoen, de lente ui en de koriander. Breng de salsa vervolgens zorgvuldig op smaak met wat zout en peper.
 
- Om de guacamole te maken hoef je (of de kinderen!) alleen de avocado’s te stampen met een vork. Daarna pers je het sap van een halve limoen erbij en voeg je de crème fraiche toe.Breng de guacamole op smaak met zout en peper.
 
- Verspreid de taco schelpen op een bakplaat en plaats ze gedurende 3 tot 4 minuten in de oven. De taco schelpen moeten heerlijk warm en knapperig zijn. - Serveer het vlees, de taco schelpen, de sla, kaas, paprika, salsa en guacamole allemaal op tafel en laat iedereen zijn of haar eigen Tacodil bouwen!
 
 
Cloudy with a chance of meatballs - Tacodil
 
Fijne feestdagen en veel plezier, of dit nu in de bioscoop dan wel in de keuken is.

2 opmerkingen:

Sofie zei

Of, je zou (ongetwijfeld een andere vriend/kennis/relatie, bron van inspiratie van of voor je) gewoon met zijn allen richting Balls & Glory kunnen gaan - een aanrader hoor. Winters - zomers

Sid Frisjes zei

Ha, bij balls en glory loopt wel vriendvolk rond ja. Allen daarheen dedju!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...