donderdag, september 19, 2013

In één minuut naar het kookpunt!

Herinnert er zich iemand dat ene spelprogramma op de Nederlandse televisie waarbij mensen één minuut gratis winkelen in een supermarkt konden winnen? Ik was daar als kleine bengel zot van! Ja, dat sprak dermate tot de verbeelding dat ik ’s nachts minutieus uitstippelde langs welke rayons ik met mijn winkelkarretje zou vliegen. Webwinkels - en bij uitbreiding gewoon ‘tinternet’ - zijn voor mij een gevaarlijke plaats, gewoon omdat gratis winkelen niet bestaat. Tenzij je een al dan niet virtuele aankoopbon in je portefeuille hebt zitten natuurlijk. Nooit gesnapt waarom mensen dat een belachelijke cadeau vinden trouwens. Winkelen op kosten van een ander, dat is altijd plezant. Vraag dat maar aan Astrid Bryan.
 
Dankzij een fijne speling van het lot kwam Sid Frisjes zelve in het bezit van een bon van Kookpunt voor een bedrag van 50 €. Ruim onvoldoende om een minuut gratis te winkelen, maar ruimschoots genoeg om mij een klein half uurtje in stilte bezig te houden. Toestellen van pakweg Boretti, een keukenmachine of pannen van Fissler heb je niet voor 50 € weet ik nu. En ook voor zo’n Versapers die ze ook in de lokale kookwinkel hebben staan diende ik een aardige duit bij te passen. Nee, ik kon maar beter mijn heil zoeken bij het kleine keukenmateriaal.
 
Bij Joseph Joseph maken ze wel leuke dingen maar mijn ding vond ik er niet direct bij. Misschien omdat er hier thuis al ‘teen en tander’ van ligt. En Alessi heb ik helemaal links laten liggen wegens niet mijn ding. In een rechte lijn naar de de gadgets dan maar. Onvoorwaardelijke fan ik hoor. Hebbedinges zoals een champignonmesje van Opinel en twee handige decoratielepels, maar ook parels om mijn vintage karaffen te reinigen. In minder dan een minuut zat mijn karretje vol. Jeugdsentiment!
 
Opinel Champignonmesje - een hoogstnoodzakelijke aankoop
 
Gegevens ingebracht, bestelling doorgegeven en vervolgens merken dat ook zo’n handige ‘gootsteen organiser’ van SimpleHuman in het gamma zat. Voor een volgende keer maar weer!

3 opmerkingen:

Bart zei

Zalige post :)
Hoe moet ik daar nu iets beters van maken ;) Goed omgesprongen met die links...

Sid Frisjes zei

Merci :-) we doen ons best hier af en toe wel hoor!

Bart zei

Wie ben ik om dat in vraag te stellen... :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...