maandag, mei 13, 2013

Hopdog - City2

Wijs mij iemand aan die geen hotdogs eet en ik zeg u dat die persoon voor geen haar te vertrouwen is. Akkoord, de herkomst van het vlees - of wat voor vlees moet doorgaan - kan je misschien wel in twijfel trekken maar hotdogs, dat is toch vooral jeugdsentiment. Van verjaardagsfeestjes tot voetbalmatchen, de hotdog als rode draad. En de zoveelste treinvertraging valt makkelijker te aanvaarden met deze snelle hap in de handen. Voor mij trouwens zuurkool noch mosterd maar tomatenketchup en mayonaise. Ja, met zo'n bestelling geraak je nogal snel aan de klap in Amerika, ik kan het je verzekeren. Hotdogs, tot u spreekt een fan!

Dit alles indachtig mag het niet verbazen dat de opening van het tweede filiaal van Hopdog hier op gejuich werd onthaald. Een reden als geen ander om richting Brussel te sporen denk ik dan!

Hopdog

Het mag misschien verbazen dat ik hier de loftrompet afsteek voor een beginnende hotdogketen, maar is dat wel zo raar? Kijken we even naar de zaken welke vorig jaar het podium mochten bevolken tijdens de 'Concept Restaurant Awards', dan vinden we daar Balls & Glory, Hopdog en Ellis Gourmet Burger terug. Oersimpele dingen zoals gehaktballen, hotdogs en hamburgers dus, maar telkens vernieuwend gebracht en dat in een aangenaam kader. Gehakt van diverse pluimage en een portie lef, de sleutel tot succes zo lijkt het.

Dat Hopdog zijn tweede vestiging opende in de ogenschijnlijk weinig toegankelijke kelderverdieping van de Brusselse City 2 mag enige wenkbrauwen doen fronsen, het klopt wel degelijk. Geen plaats waar mensen zo 'on the go' zijn als hier, en zo'n hopdog, dat hapt vlot weg.

Hopdog

En dat brengt ons bij de hopdogs, niet de zaak, maar het hapje. De worstjes zijn van 100 % kippengehakt waardoor er minder calorieën en vet aan te pas komen. Het brood wordt dagvers (af)gebakken in het restaurant, er is een biologische en een veggie variant en de seizoensgebonden sausjes zijn ook huisgemaakt. Klinkt bijzonder mooi, het staat ook heel netjes op de muur gedrukt maar het uiteindelijke resultaat, dat wou ik vooral proeven.

Het eerste worstje dat eraan moest geloven was de genaamde 'classic', de oerhotdog tussen een klassiek wit broodje met ketchup, mosterd en zuurkool. 'The works' zoals dat in het New Yorkse heet. Ondanks de behoorlijk pittige mosterd en choucroute - zoals je weet niet direct mijn ding - viel de aangename uitgesproken smaak van het kippenworstje wel op. Anders dan pakweg een worstje van Zwan maar daarom niet minder lekker. Misschien nog eentje kiezen maar dan met een topping naar keuze.

Hopdog - Original

Voor het tweede rondje, en bij uitbreiding ook het derde - had ik al gezegd dat ik een fan van hotdogs was - ging mijn voorkeur naar de 'crispy barbecue', een hopdog met barbecuesaus en gefrituurde uitjes. Voor iemand die vaak het mooie weer mag maken op barbecuewedstrijden - later meer daarover - heb ik een gloeiende rothekel aan barbecuesauzen. Gewoon omdat die steeds een veel te overheersende smaak hebben, iets wat deze keer absoluut niet het geval was. Kippenworstje, lekker broodje, hemels sausje en gefrituurde uitjes..."a hopdog so nice, I ate it twice"!

Hopdog - Menu

Staan verder op de menu: 'Sweet Honey', 'Healthy', 'Country Basillico', 'Country Tomato', 'Veggie', 'Organic' en de 'Monthly Hop'. Met één hotdog niet gegeten? Er zijn ook verschillende combo's verkrijgbaar en er staan ook drankjes, dessertjes en soepen op de kaart. Allez, Hopdog!

3 opmerkingen:

amoorie zei

O mijn God, daar moet ik zo snel eens heen! Mijn lief is sinds zijn bezoek aan Barcelona helemaal zot van The Dog Is Hot. Die zal dus zeer blij zijn met deze concept food store :).

svermaut zei

Great tip, merci daarvoor.

Op naar een derde filiaal, en laten we meteen maar hopen op een West-Vlaamse Hopdog.

Sid Frisjes zei

De kelderverdieping van City2 is nu niet de meest aangename locatie, maar wel makkelijk bereikbaar. Filiaal in de Kleerkoperstraat is een andere optie. In ieder geval.. goei worstjes!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...