donderdag, februari 07, 2013

Dagen zonder vlees, ik doe mee!

Ik ben wel fan van de kinderboerderij. Beestjes op maat van kleine kindjes, dat maakt het aaien net dat ietsiepietsie makkelijker. Lammetjes, varkentjes en kalfjes, hun respectievelijke ouders maar ook kippen, kalkoenen, kwartels, konijntjes, herten... dat loopt daar allemaal vreedzaam in het rond.

Kinderboerderij als rode draad of gewoon het trieste feit dat ik als foodie die beesten ook allemaal al een keertje (en meer) naar binnen heb gewerkt. En dan zwijg ik makkelijkheidshalve nog over de meer exotische kangoeroe, struisvogel en de volledige cast van Finding Nemo die hetzelfde lot ondergingen. Tot zover het confronterende gruwelnieuws!

Volgende week is het niet alleen carnaval, woensdag gaat ook de vastenperiode in. Dat carnaval verbonden is aan deze vastenperiode kon je bij de wederhelft reeds lezen doch dat terzijde. Vasten dus en dit jaar neem ik als foodie en foodblogger mijn verantwoordelijkheid en doe ik mee aan Dagen Zonder Vlees, het initiatief van de 24-jarige Alexia Leysen.

Dagen zonder Vlees!

Veertig dagen bewust minder vlees, vis en gevogelte eten, dat mag geen probleem zijn. Als inleiding mag ik dan wel een hele bonte beestenboel hebben opgesomd, eigenlijk wordt hier niet overdreven veel vlees gegeten. "Een paar keer per jaar maar" zei ik onlangs nog tegen de slager van mijn barbecueteam, maar klopt dat wel? Via de teller van Dagen zonder Vlees ga ik het eens in de gaten houden!

Zelf meedoen is simpel, gewoon inschrijven via de website en vanaf 13 februari tot 30 maart je eigen Dagen zonder Vlees registreren. 't Is dat ik niet al te vaak receptjes post, maar tot eind maart zullen ze louter van vegetarische aard zijn. Misschien moeten collega (food)bloggers dat initiatief ook maar eens volgen want uiteindelijk, wat zijn 40 dagen! Een nieuwe bewustwording omtrent gezonde voeding krijg je er gratis bij.

En kijk, ik heb me niet alleen ingeschreven, ik heb op Dagen zonder Vlees ook de groep 'Belgian Bloggers' aangemaakt zodat de onlinevriendjes gezellig mee gezond komen doen! Wie doet best?

2 opmerkingen:

skaroline zei

Yes, ik doe ook mee!
Ga jij (af en toe) nog vis eten, of helemaal cold turkey?
In ieder geval ga ik ervoor nog eens een goed steakske eten :)

Sid Frisjes zei

Occasioneel zal er nog wel eens iets achter de kiezen belanden maar een minimum is de bedoeling hé.En aansluiten bij de Belgian Bloggers groep hé!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...