woensdag, februari 06, 2013

iKoken met Alain Ducasse - My Culinary Encyclopedia

Alain Ducasse, is dat een naam die een introductie nodig heeft? Indien zo kunnen weetjes misschien soelaas bieden. Franse chef, meer dan 20 restaurants, meer Michelinsterren dan goed voor één mens waaronder ook nog eens 3 keer 3 (Parijs, Londen, Monte Carlo), auteur van de reeks 'Grand Livres de Cuisine'... moet ik verder gaan?

Diezelfde Ducasse zou ik samen met Pieter Stockmans - het kan niet op - ontmoeten, vorig jaar op 26 maart. Dat Thierry Theys van Nuance er voor hapjes zou zorgen is in het licht van dat alles slechts een detail maar ik dwaal af. Zou, misschien wel het belangrijkste woordje in de zin, van een ontmoeting was immers geen sprake. Iets met de spoedafdeling van het ziekenhuis en een blindedarm die roet in het ongetwijfeld voortreffelijke eten kwam gooien. Gemiste kans!

Daar waar collega foodie Ruth zich gelukkig mag prijzen het heiligdom van Ducasse te hebben betreed, troost ik me met het thuisbezoek van de chef. Virtueel tenminste want met de app 'My Culinary Encyclopedia' is de keuken van zijne culinaire hoogheid ook thuis toegankelijk. Het is te zeggen, je zal zelf wel serieus uit je pijp moeten komen!

Komen aan bod in deze app, zo'n 250 recepten waarvan een aanzienlijk aantal uit zijn 'Grand Livres' reeks, en dat allemaal netjes verdeeld over 5 verschillende thema's: 'Gastronomy', 'Around the World', 'Mediterranean', 'Bistros' en 'Dessert'. Om maar te zeggen, voor ieder wat wils!

My Culinary Encyclopedia - Alain Ducasse

Mooi uitgewerkte recepten, het is één ding, beginnen doe je toch steeds met een reeks ingrediënten, nietwaar? Inderdaad, maar hoe zagen pakweg 'groene asperges' er weer uit? Een kolfje naar de hand van de uitgebreide productenindex. Maar liefst 180 ingrediënten komen uitgebreid aan bod. Denk om te beginnen aan het 360° aanzicht, informatie over herkomst, verschillende variëteiten, seizoenen, voedingswaarde, hoe bereiden, ... Handig, en dat is niet gelogen!

My Culinary Encyclopedia - Alain Ducasse

Liefhebbers van filmpjes komen ook aan hun trekken, er zijn maar liefst 100 verschillende video's waarin verschillende technieken op professionele wijze uit de doeken worden gedaan. Groenten in julienne of brunoise snijden, je leert het in een wip. Op de koop toe krijg je - net als bij de ingrediënten het geval was - ook nog eens een pak informatie mee over zo'n 40 al dan niet onmisbare keukenbenodigdheden.

My Culinary Encyclopedia - Alain Ducasse

Schrikken wij als we voor een app als 'My Culinary Encyclopedia' zo'n 33,99 € moeten neertellen? Ja en nee! Om te beginnen moet is dit de duurste app op mijn iPad. Met voorsprong zelfs! Langs de andere kant heb ik meer dan eens een pak meer duiten neergeteld voor een kookboek dus is de prijs misschien niet zo overdreven. Laten we het 'voor de liefhebbers' noemen.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...