zondag, december 02, 2012

The Ginvent Calendar, 24 dagen plezier!

Gisteren is de advent begonnen en ik moet zeggen, als kind was ik daar zot van. De reden daarvoor was simpel, aan de ijskast hing een met chocolade gevulde adventkalender met mijn naam op. Achteraf bekeken was die chocolade misschien van bedenkelijke kwaliteit, maar ik kan je verzekeren, als kleine bengel lig je daar niet wakker van.

Een chocolade adventkalender om mooie jeugdherinneringen op te rakelen, ik heb ervoor gepast. Wat niet wil zeggen dat ik deze periode niet - hoe moet ik het zeggen - feestelijk mee vier. Op Tales from the Home Bar, het kleine broertje van Coolinary heb ik een tijdje geleden iets gepost over de fameuze Ginvent Kalender. Een aankoop drong zich en sinds gisteren mag ik elke dag een deurtje open doen! Vierentwintig dagen puur gin plezier, je zou voor minder gelukkig worden.

Ginvent, dag 1

De eerste dag, het eerste flesje... hoe spannend was dat wel niet. Het nummertje zoeken op de kalender, voorzichtig open maken en kijken welke geheim de schat van de dag vrijgeeft. En laat het net één van mijn favorieten zijn om de reeks te openen, netjes in een verzegeld flesje waarvan ik niet had kunnen hopen dat het er zo zou uitzien. Dit overtreft dus al mijn verwachtingen, net als de Hendrick's trouwens, de allereerste keer toe ik hem proefde.

Ginvent, dag 1 - Hendrick's gin

Hendrick's Gin, het kan wel eens een 'ieders favoriet' zijn. De buzz rond het merk was het laatste jaar niet van de poes en dat met recht en rede. Er is de obligatoire komkommer, onmisbaar als je een Hendrick's gin en tonic drinkt maar er is meer. Probeer hem bijvoorbeeld eens 'neat'. Zonder extra toevoegingen dus. Subtiele florale toetsen, koriander, rozen, jeneverbes en mits een goed smakenpallet, heel subtiel ook komkommer. Geen agressieve smaken dus en bijgevolg meer dan toegankelijk. Zoals ik al zei, een'ieders favoriet'.

3cl Hendrick's gin

Vanaf vandaag tot het einde van de advent, elke dag speels een nieuwe gin ontdekken, dat is een plezier. Net als ik benieuwd welke verschillende merken er allemaal de revue zullen passeren, dan moet je zeker elke dag eens bij Tales from the Home Bar komen piepen. Foto's van de bijzonder mooi ogende flesjes, weetjes over het merk en informatie over de gin in kwestie. Vandaag stond er alvast Tanqueray Export Strenght op het menu. Schol!

2 opmerkingen:

Nathalie zei

Hmm, klinkt leuk! Ken je The Botanist Gin? heb de distilleerderij bezocht toen ik op Islay was voor een whisky-proefweekje. Een echte aanrader als je hem nog niet kent!

Sid Frisjes zei

Ik ken hem ja, al staat hij nog niet in m'n barkast. Heb hem in Delhaize zien staan dus die belandt hier tegen de kerst nog wel op het rek.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...