maandag, december 10, 2012

117 by Wout Bru

Blinde idolatrie heeft mij - in tegenstelling tot een pak Vlamingen - nog nooit naar Eygalières in de Provence of Courchevel, het mondaine skioord in de Franse Alpen, gebracht. Naargelang het seizoen zijn dit de twee plaatsen waar Wout Bru culinair het mooie weer mag  maken. De Alpen zullen het dit jaar zonder het Vlaamse goudhaantje moeten doen want Circus Bru strijkt in Antwerpen neer en dat voor zo'n 117 dagen.  Wat wordt het de mensen toch makkelijk gemaakt.

117 bu Wout Bru

117 by Wout Bru, dat is de naam van het tijdelijke restaurant en als ik de verschenen krantenartikels mag geloven zit de keet al voor de helft vol. Snel reserveren is dus de boodschap voor de liefhebbers. Eerlijk, ik heb het niet zo voor Bru. Geen idee hoe dat komt. Of wel eigenlijk.

Een hele tijd geleden was er een wedstrijdje met een private kooksessie met Bru als inzet. Zo blij dat ik was omdat ik gewonnen had, zo teleurgesteld was ik nadat de chef verstek gaf. Natuurlijk had die man daar zijn redenen voor, net zoals die er ook waren om niet op Culinaria² te verschijnen maar toch.

Of ik naar dat tijdelijke restaurant zou gaan vroeg een collega me. Ik dacht het niet! Maar waarom niet?  Het is een gelegenheid als een ander en er moeten amper kilometers afgelegd worden. Komt daarbij dat Bru ook nog eens een kempenzoon is, dat schept ook al een band. Principes overboord dus en toch maar eens een etentje fixen. Gul dat ik ben met kansen, al is het wel de laatste!

2 opmerkingen:

David De Jonghe zei

Persoonlijk was het voor mij een teleurstelling!
Na lang wachten pas had sommelier tijd voor ons die erna een lekker wijn bracht. Er is geen amuse voorzien. De bediening drukt erop zeker 4 gerechten min te nemen wat we dan maar doen al is het pas erna duidelijk waarom... De gerechten zijn gewoonweg te klein! op het niveau van amuse grootte! Lamsribbetjes mag je letterlijk nemen! 2 STUKS als hoofdgerecht aan 23euro? We hebben wijselijk na alles beslist te betalen en geen dessert te nemen. Als ik ga eten en ik moet brood eten om wat te eten tussendoor is dit geen aanrader! 73euro gemiddeld de man zonder dessert en een niet gegeten gevoel is erg. Als we bij betaling onze mening geven krijgen we als antwoord dat de vrouw des huises zegt dat ze zelf min 6 gerechten neemt... Een klant moet koning zijn geen melkkoe en dat gevoel heb je @117 De wijn is geen enkele maal bijgevuld door personeel als we doorgaan onze jassen zelf zoeken tussen andere?! (diefstal gevoeligheid?). En gastvrouw btw geef klanten niet het gevoel dat ze niet goed genoeg of onwetend zijn. Ik ben misschien niet rijk genoeg voor uw normen maar ik ben op verschillende sterrenzaken gaan eten en heb beter veel betere ervaringen gehad! Never judge a book by his cover!

Sid Frisjes zei

Collega foodbloggers Be Gusto zijn ook langs geweest in de popup. Geen amuses, tikkeltje prijzig, geen chef te zien (als dat al belangrijk is). Nog ruim de tijd om te annuleren denk ik dan als ik dit allemaal lees.

Hun verdict lees je hier: http://begusto.wordpress.com/2012/12/13/117-by-wout-bru-antwerpen/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...