maandag, juli 02, 2012

Win een Braun Multiquick sapcentrifuge!

Mijn gat en goei boter, dat zijn beste vriendjes. Vorige week hebben ze nog eens uitgebreid kennisgemaakt toen een vriendelijke koerier aan de deur stond met een wel flink uit de kluiten gewassen pakket. Een aangekondigd pakket, daar niet van, maar de inhoud was tot op dat ogenblik nog een verrassing. Wat dacht je van een prachtige Braun Multiquick sapcentrifuge!

In zeven haasten stond het speelgoedje al op het keukeneiland en zoals het hoort bladerde ik snel even door de gebruiksaanwijzing om enkele zaken vast te stellen die ik met het blote oog ook wel kon zien. Niks fruit vooraf snijden, in de koker passen makkelijk hele appels dus dat zat al snor. Hoezee! En dankzij de antislipvoetjes gaat de centrifuge ook niet op wandel als ze op volle toeren draait. Opnieuw hoezee! Maar het winnertje voor mij, klein maar inovatief, is de druppelstopper. Opvangkan of beker veranderen, één druk op de druppelstopper en je voorkomt een vervelend lekkend toestal dat heel je keukenblad onder morst. Driewerf hoezee! En oh, en 't is ook een streling voor het oog.


Braun Multiquick Sapcentrifuge

Ok, gloednieuw keukenspeelgoed op het eiland, dan hou je als doorsnee inwoner van de fruitmand maar beter je hart vast. Zes appels en een volledig doosje aardbeien moesten eraan geloven en in geen tijd stond daar een meer dan royale portie fris vruchtensap klaar. Een glaasje voor vriendin, de rest van de karaf voor mij, hoe gezond is dat wel niet.

Na het plezier, het opkuiswerk en ook dat viel reuze mee. Even afspoelen onder de kraan en hup, alle 'vuile' onderdelen de vaatwasser in. De in de groene container huizende fruitvliegjes lieten dan weer verstaan uiterst gelukkig te zijn met hun portie verse pulp. Graag gedaan jongens!

Even kijken. Vriendin blij, ik blij, fruitvliegjes blij! Rest me alleen u nog gelukkig te maken en hoe kan ik dat beter doen dan namens de fabrikant zo'n Multiquick Sapcentrifuge uit te delen? Gewoon, om de zomer lekker fruitig in te zetten! Doe even inspiratie op bij volgende foto en lees vooral verder hoe je dit stukje keukengerief in huis kunt halen.


Antioxidant mocktail

Niets zo makkelijk om een stel namen op een hoopje te gooien en daar een winnaar uit te kiezen, maar laten we het toch net even anders doen. Bovenstaande 'antioxidant mocktail' met komkommer, groene paprika, spinazie en kiwi is de nieuwe huisfavoriet, maar welke fruit/groentencombinatie is volgens jou een absolute winner?

* Zet je gouden smaakcombinatie in de commentbox
* Stuur een mailtje naar Coolinary
* Reageer via de facebooklink mbt tot deze post
* Of tweet naar @sidfrisjes met #coolinary

Vanaf half juli, laten we zeggen omstreeks de 17e, maak ik de winnaar bekend. Maar eerst alles proeven natuurlijk!

8 opmerkingen:

Doornroosje zei

Als er iets uitgedeeld mag worden, dan ben ik er als de kippen bij, zoals je wel weet :-). Ik ben verslaafd aan smoothies, maar moest het tot nu toe stellen met een - toegegeven, perfect functionerende - simpele mixer. Aangezien mijn ontbijt zeer vaak bestaat uit een smoothie, is het moeilijk kiezen welke smakencombinatie voor mij de absolute winner is.
Omdat het zomer is, gaan we voor een heerlijk verfrissende veenbessen-mango-kersensmoothie. Niet alleen superlekker, maar nog goed voor de blaas ook!
Men neme veenbessen, kersen, mango en yoghurt en mixen maar! (of in de toekomst wie weet centrifugeren maar!). Heerlijk!

Unknown zei

Ik wil al heel lang een slow juicer, maar met deze zal ik ook wel zeer blij zijn hoor!

Mijn recept:

- 2 appeltjes
- 2 tomaten
- Teentje knoflook
- bosje peterselie
- theelepel tabasco

Jummie!

Ruth zei

Aha!!! Klinkt als muziek in de oren (de kenmerken van het toestel) :-)

Favoriet en fris:
halve komkommer, een appel, een kiwi, door de centrifuge, een kwartje citroen in het glas uitpersen, handvol muntblaadjes en lepeltje honing erbij, eventueel afwerken met beetje ijs! Cin cin! Een ware opkikker.

Unknown zei

nice ;)
fris met een kick:
veel mango, een klein beetje rode ui, naar smaak een beetje chilipeper, koriander, witte balsamico en wat zure room. afwerken met limoensap! Een gewokte scampi erbij en je zomeravond kan niet meer stuk!
enjoy!

Mitske zei

Voor mij mag het simpel en lokaal, een mengeling van appels en peren uit onze eigen boomgaard.

Nog een argument waar ik je graag mee wil overtuigen: vorig jaar hebben we ook een poging ondernomen om onze eigen appels te persen. Op aanraden van een kennis hebben we hiervoor een houten druivenpers gebruikt. het resultaat: een garage die volledige plakte van het appelsap, overal stukken en brokken en twee zielige flesjes sap. Die Braun zou hier dus wel van pas komen :-)

Michel zei

Een top combinatie wat mij betreft:
wortelsap en gember.

Benodigdheden : - 400 gram wortels, geschrapt. - 1 appel - 2 theel. gember

yummiee :)

Rolph zei

één topper, mijn absolute favoriet

3 granny smith, halve komkommer, een limoen, enkele groene koolbladeren, handvol spinaziebladeren, drietal selderstengels, halve venkel, gember naar smaak, handvol Romeinse sla, dragon en muntblaadjes

zou m nog s willen maken, alleen is mn centrifuge kapot ;)

mau_. zei

ik ben zot van sapjes met komkommer of (en) selder in. en wortel-gember-sinaasappel is ook tof.

dees is ook leuk:
een handje spinazie (mag je ook weglaten als je denkt dat je dat niet trekt)
twee handjes groene druiven
een komkommer
een groene frisse appel
half glaasje water

omdat ik geen sapcentrifuge heb (hint-hint) beperk ik me nu tot linten komkommer, een handje munt en een stukje selder in een grote karaf water, ook lekker hoor!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...