donderdag, mei 03, 2012

Gegrilde tortillapuntjes

Er kan geen barbecue in mijn directe omgeving aangemaakt worden of binnen de kortste keren liggen mijn gepatenteerde tortillapuntjes erop. Het is zo één van die hapjes waar je hoegenaamd geen werk mee hebt, die je zonder enig probleem volledig naar je hand kunt zetten en waar de variaties eindeloos zijn. Veggie, vlees, vis, pittig, hartig of zoet... Alles kan en belangrijker, iedereen is er zot van.

Afgelopen zaterdag op onze inmiddels legendarische pré-Groezrock-brunch snel een basisvariant op de barbecue gegooid. Vier heren, een fles champagne, Bacardi Cola en pintjes à volonté, het zal wel zijn dat die gegrilde tortillapuntjes de deur uit vlogen.

Gegrilde tortillapuntjes

Zelf aan de slag? Veel heb je alvast niet nodig om de tortillapuntjes tot een goed einde te brengen. Een pak tortilla's, tomatensaus of pesto en geraspte kaas zijn alvast een goeie basis. Hier kan je naar eigen smaak uiringen, champignonschijfjes, hesp of salami aan toevoegen. Kort grillen en klaar is kees. Lekker met een beetje 'limonaise'.

Eerder fan van vis? Probeer dan de reeds fel beproefde combo kruidenkaas en gerookte zalm eens. In dit geval zou ik wel kiezen voor basic tomatensaus in plaats van de fel afsmakende tomatenpesto. Het zal wel zijn dat bagels en patent hebben op deze combinatie.

Beetje een zoetebekje? Besmeer een halve tortilla rijkelijk met Nutella en wat banaanschijfjes, grill en kijk wat er gebeurt.

1 opmerking:

Unknown zei

leuke tip, nu snel hopen op mooi weer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...