zaterdag, maart 24, 2012

Feest in de keuken

Er is absoluut niets makkelijker dan foodies een plezier doen met wat nieuw speelgoed. Topmomenten zijn uiteraard verjaar- en feestdagen, gevolgd door die schaarse momenten  dat het geld bijna uit je zakken brandt, smekend om uitgegeven te worden. Een pan, een sauteuse, ne klopper of een patattenscheller... ondergetekende is al snel heel content. Kun je nagaan welke vreugdedans er voorafging aan het uitpakken van  de drie pakketten tjokvol plezanterijen.

Plezant speelgoed

Het meest in het oog springende toestel was ongetwijfeld de 'Superchef' van 'Espressions of Australia', een product dat nog niet zo lang op de Belgische markt te verkrijgen is.  Oogt fris, degelijk en zelfs een tikkeltje industrieel. Het toestel is een echte alleskunner, zo eentje dat mixt en blendt, kookt en stoomt... noem maar op. En ja, het heeft wel wat weg van dat 'ding' dat in menig topkeuken staat.

Espressions Superchef

Om niet te zeggen dat de Superchef verdraaid veel weg heeft van de Thermomix. Mijn opdracht voor de komende dagen en weken? Beide toestellen aan een vergelijkende proef onderwerpen. Soep, spaghetti, risotto, gestoomde vis met groentjes, chocolademousse, sabayon... die zaken. Een mens moet toch eten, nietwaar?

Superchef vs Thermomix

Feit dat vriendin vanaf dinsdag 10 dagen de Italiaanse schone uithangt mag ook niet direct een probleem.   zijn. Leftovers van de vergelijkende proef - mochten die er al zijn - kan ik met de 'Foodsaver' netjes vacumeren. Blijft langer goed, neemt minder plaats in beslag, niets dan voordelen dus. Voor de volgende barbecuesessie met Qlinaria direct ook eens proberen hoe ik vlees kan marineren door te vacumeren. 


Foodsaver

Slow Cooking, dat is toch het originele garen op lage temperatuur, niet? Stoofvlees uren sudderen op een vuurtje, die dingen. Akkoord, zelfs dat deed ons bomma indertijd eigenlijk gewoon in een snelkookpan,  maar toch. Sinds 1970 zowat terug te vinden in elk Amerikaans huishouden: de Crock Pot ofte original Slow Cooker. Stiekem vind ik die stenen pot alleen al ongelofelijk stoer. Benieuwd wat de varkenswangen er van gaan vinden. 

Crock-Pot

Geen koffiedrinkers hier in huis dus die 'melkopschuimer' van Espressions verdwijnt in no-time in de kast zou je denken. Niets is minder waar. Als er iets is waar iedereen wel in slaagt, dan is het wel het laten aanbranden van melk. Warme melk, lepeltje bruine rum, en als ik dan toch bezig ben een melkschuimpje met cacao en kaneel. Ik zou het bijna jammer vinden dat die winter voorbij is.


Espressions Melkopschuimer

Mocht u mij de volgende dagen plots niet zien of horen, vrees niet. Met al dat nieuwe speelgoed in huis kan ik niet anders dan even loos gaan. De kans is dan ook groot dat ik gewoon in de keuken zit. 

6 opmerkingen:

Rikkesoft zei

Slowcooking met de snelkookpan...is dat geen contradictie in terminis?

Ben trouwens benieuwd naar je bevindingen omtrent al deze tuigen.

Eric

bebelino zei

Ben benieuwd naar de prestaties van de superchef tov de thermomix. Heb hier nu een superchef staan, weet niet goed wat denken, heb nooit met een thermomix gewerkt. Veel kookplezier alleszins :-)

Sid Frisjes zei

Awel, ons bomma deed dat in de snelkoker, terwijl iedereen bij slowcooking nu eerst aan stoofvlees denkt. En't was nog goed ook!

Deze week staan de rakkers naast één op het aanrecht en mogen ze enkele testjes afleggen.

combek zei

En content van de superchef :-)

Sid Frisjes zei

Vooralsnog nog altijd geen klagen hier. Nog enkele vergelijkende testjes te gaan en er kan een al dan niet lijvig stukje over de superchef verschijnen op coolinary. Zal voor medio juni zijn gok ik.

Sterke punten zijn toch zeker de prijs hoor (al vind ik de zuignapvoetjes ook een ongelofelijke plus)

combek zei

Weet je dat je momenteel daarbij zo ongeveer de eerste zou zijn met een review? Daar is dus werkelijk haast niks over te vinden. Eén halfbakken review, enkele recepten, ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...