dinsdag, januari 17, 2012

Tussen kunst en koffie

Onder het motto 'het moeten niet altijd rode hartjes zijn' komt Eveline Hoorens van Hoorens koffie met een cadeausetje voor Valentijn op de proppen. Eveline - duidelijk meer dan alleen  maar mevrouw Panamarenko - vond naast haar wederhelft (een vanzelfsprekendheid) immers ook Dominique Persoone bereid voor een bijdrage. Zes handen op één buik, en het resultaat... dat is niet minder dan een verbluffend schoon cadeausetje.

Hoorens geschenkdoos

De met een collage van Panamarenko's schetsen en studies versierde geschenkdoos bevat twee alleraardigste kopjes, een pakje koffie van het huis, een dessertbordje, en pralines van onze favoriete zelfverklaarde 'Shock-O-Latier'. Op het desserbordje staat Panamarenko's 'Dobberman Pedalo Amphibie' afgebeeld, het vehikel waarmee het olijke koppel sinds jaren de vijver achter hun huis onveilig mag maken. De kopjes zijn dan weer getooid met de afbeelding van de 'Wuivende Krabben' van de kunstenaar, een verwijzing naar zijn recente kunstwerk in het Knokse water.


 'Wuivende Krabben' / 'Dobberman Pedalo Amphibie'

Nee, met Valentijn hoeven het voor mij geen rode hartjes te zijn. Kijk eens hoe schattig die krabbetjes van Persoone niet zijn. Zo cool! Heel benieuwd alvast naar de vulling, waarvan ik enkel heb teruggevonden dat  er knettersuiker aan te pas is gekomen.

Praline - Wuivende krabben

Wie zich dit moois wil aanschaffen kan zich maar beter haasten, want met een oplage van slechts 650 stuks - 500 setjes met lungokopjes en 150 met espressotasjes - kun je binnen de kortste keren wel eens naast het net vissen. Al dit lekkers/moois moet 155 € kosten en is exclusief verkrijgbaar in de koffiebranderij in Zottegem. Wie zich echter de moeite troost om nog voor Valentijn de verplaatsing te maken, die betaalt amper 120 €, een net iets minder aangebrande prijs. Tot zover de flauwe woordspelingen, op naar Zottegem!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...