dinsdag, januari 10, 2012

Brusselicious - 2012, het jaar van de fijnproever


Turnhout mag in 2012 dan wel de Cultuurhoofdstad van Vlaanderen zijn, Brussel doet anders ook goed zijn best om met Brusselicious hoge ogen te gooien. Onder het motto ‘2012, het jaar van de fijnproever’ zet VisitBrussels immers tal van culinaire happenings op poten, voor elk wat wils:  ‘Week van de Chocolade’, ‘Boerenmet’, ‘Proef Brussel!’, ‘Belgovino’, … noem maar op.


Brusselicious

En dan zijn er nog de echte blikvangers zoals bijvoorbeeld ‘Dinner in The Sky’, een beproefd concept waarbij de tafelgasten in alle rust op een hoogte van 40 meter dineren. Na een omzwerving rond verschillende wereldsteden houdt ‘Dinner in the Sky’ dus eindelijk halt in Brussel, en dan nog wel op vier verschillende locaties: Het paleizenplein, Atomium, Esplanade van het Jubelpark en het Ter Kamerenbos. De chefs van dienst zijn net zoals hun voorgangers in de andere steden – denk Joël Robuchon, Pierre Gagnard, Alain Passard… - niet van de minstens. Werden bereid gevonden om op eenzame hoogte te koken:

-Yves Mattagne van Sea-Grill**
-Lionel Rigolet van Comme chez Soi**
-Pascal Devalkeneer van Chalet de la Forêt*
-David Martin van La Paix*
-Giovani Bruno van Senza Nome*
-Luigi Ciciriello van La Truffe Noire*
-Patrick Vandecastrie van La Villa Lorraine

Uniek als je het mij vraagt, al speelt die hoogte mij wat parten. Maar ach, dat dacht ik van The Cube van Electrolux ook, en dat is allemaal goed afgelopen.


Dinner in the Sky

Over Electrolux gesproken, ook zij tekenen present in het fijnproeversjaar en wel met een ‘Tram Experience’.  Voor 75 € neem je plaats in een witte designtram die je tijdens een rondrit van 2 uur langs de mooiste plekjes van Brussel voert. Tijdens die twee uur durende rondrit krijg je ook nog eens een inventieve menu van een sterrenchef voorgeschoteld, die enkele grote klassiekers van de Brusselse gastronomie in een modern jasje steekt. Het spreekt alvast tot mijn verbeelding. 

Tram Experience

Brussel, ze gaan er mij nog zien in 2012!

1 opmerking:

Ruth zei

Mij ook! Lekkere initiatieven!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...