vrijdag, maart 04, 2011

Masterchef Australia

Het eerste seizoen van ‘Masterchef Australië’ mag ik dan maar met een half oog gevolgd hebben, van de tweede reeks die nu uitgezonden wordt op Vitaya, heb ik vooralsnog geen aflevering gemist. ‘Masterchef’ is de format waar ‘De Beste Hobbykok’ de mosterd gehaald heeft en zoals zo vaak blijkt het origineel stukken beter dan de kopie. Dat heeft allicht te maken met budgetten, het verschil zie je alleszins duidelijk.

De deelnemers van het programma logeren in één huis en krijgen met de regelmaat van de klok culinaire opdrachten voorgeschoteld die ze afzonderlijk, dan wel in team dienen uit te voeren. De winnaar mag het opnemen tegen een bekende chef, de verliezers riskeren tijdens “The Pressure Test’ naar huis gestuurd te worden. Tussen de verschillende opdrachten door krijgen de deelnemers ‘masterclasses’ van Gary Mehigan en George Calombaris, twee van de drie presentatoren.

De lachende derde is foodcriticus Matt Preston, die alleen al door zijn imposante voorkomen zijn co-presentatoren moeiteloos overklast. Drama, klasse en suspense! Niet alleen het programma, maar ook Matt Preston. Wapperende manen, een kanjer van een buik (waarbij we niet van overgewicht, maar van meerwaarde spreken), kostuumvestje met obligatoir sjaaltje en een klok van een stem. Jammer dat wij het nog steeds met een gedateerde paardenstaart moeten doen!


Nog even over het programma. In tegenstelling tot 'De Beste Hobbykok' heb ik in de keukens van Masterchef nog niemand - dus ook niet tijdens de finale - zien koken met een kookboek binnen handbereik. En dat, dat heeft helemaal niets met budgetten te maken!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Masterchef is inderdaad een heel goed programma.

PS: Via de Morgen hier terecht gekomen.

maaike zei

ik vind dat maar ne grellige mens

Sid Frisjes zei

Allez nu, die gast staat er gewoon!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...