zondag, maart 06, 2011

Uitgedroogd

Als er iets is wat er bij vriendin altijd ingaat, dan is het wel een gedroogd appeltje. Geen bezoek aan de winkel zonder een pakje mee te graaien, en daar aan de kassa dan een euro of 7 voor neer te tellen. Toch een tikkeltje aan de dure kant vind ik zo, zeker als je weet dat in zo'n pakje amper een hele appel zit.

Toen we gisteren een bezoekje brachten aan Hanos, nog altijd een ware culinaire speeluin, bleek er in een onbewaakt moment plots een deshydrator op onze kar plaatsgenomen te hebben. De logica achter de aankoop was simpel. Nodig hebben we het niet, maar na een keer of tien appels te drogen zou de aankoopprijs volledig zijn terugverdiend. We zouden wel dom geweest zijn om de 'droger' niet te kopen.


Zondagochtend, en terwijl vriendin gezellig fitnessen is, ben ik in de weer met een pakje Jonagolds. Eén eerste vaststelling? Om optimaal te kunnen profiteren van het toestel zou ik gerust een niveau of twee meer kunnen gebruiken. Eerst misschien het resultaat maar eens afwachten.
Volgende dat professioneel aan vocht onttrokken zal worden zijn champignons. Doel is ze zo te drogen dat ik er een poedertje van kan maken. Benieuwd!

1 opmerking:

Sid Frisjes zei

resultaat mag er zijn... money well spend.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...