donderdag, augustus 28, 2008

En dan nu reclame

Van reclame op televisie word ik een beetje ziekjes. Het stoort al die onderbrekingen en het zal wel een eeuwigheid geleden zijn dat ik naar de winkel ben gelopen om pakweg snel Dash vloeibaar te kopen (nooit gedaan dus) omdat er een reclame van op televisie was. Soms zijn ze wel goed gevonden, ja zelfs grappig, maar 9 op de 10 weet ik achteraf bij god niet meer waarvoor er reclame werd gemaakt. Als je na 5 minuten niet meer weet of er nu voor Belgacom of Telenet, Proximus of Mobistar reclame werd gemaakt dan mis je je doel toch wel schromelijk denk ik zo. Dat ze daar bij Saatchi & Saatchi of Duval Guillaume maar eens goed over nadenken. Speaking of Saatchi, ze mogen er verdomme trots op zijn dat hun nieuwste aanwinst recht uit de Sabotage clip van de Beastie Boys weggelopen lijkt te zijn. Maar ik dwaal af.

Vroeger maakte reclamefilmpjes nog indruk. Zus en ik zaten voor de TV (den ollander) en maakten er een spel van tijdens de commerciële break zoveel mogelijk merken juist te raden. Robijn was met dat beertje, Mora is nog altijd met die ene griet en tussen de reclame deed Loeki de leeuw iets grappig terwijl hij asjemenou zei. En dan heb je nog die oude klassiekers…

“Heeft u nog een rietje voor Sofietje?”
“Ze zei mijnheer tegen mij!”

Ik ben er van overtuigd dat een heleboel mensen aan die twee zinnetjes genoeg hebben om zich het desbetreffende reclamefilmpje (en bijhorend merk) voor de geest te halen.

16 opmerkingen:

Sarah zei

Jij bent dus ooit al naar de winkel gelopen om Dash Vloeibaar te kopen? En snel ook nog?? :p

Sid Frisjes zei

Ok, dat was misschien verkeerd uitgedrukt...voor de zekerheid, ik ben nog nooit naar de winkel gelopen voor Dash Vloeibaar.

Ruben zei

uw quotes komen me vaag bekend voor, maar ik kan me er niets bij voorstellen eerlijk gezegd...
En pertang vroeger veel naar den ollander gekeken :)

Sid Frisjes zei

@Ruben... allez jom... De collega's wisten het direct, meer zelfs, die verbeterden mij gezien ik foutief dacht dat het eerst van Tango was.

Ruben zei

't Zal van vòòr mijnen tijd zijn :-D

Catweazle zei

'Mama zegt dat het goed voor me is. Stom he, maar ik vind het wel lekker'

Sid Frisjes zei

Pindakaas (Calvé??) gok ik zo...

en die van mij blijven ongeraden

Anoniem zei

Die van 'mijnheer', was dat niet met ne kleine in de mcdonalds?

Sid Frisjes zei

McDonalds - check!
Trouwens helemaal vergeten in mijn berichtje te zetten. Die griet in de Coke Light reclame kan mij krijgen. Nog nooit iemand zo sexy chocolate sauce horen zeggen. Nog nooit!

Sarah zei

is dat niet van oasis van dat rietje? of van de punica oase? goh die reclame ja in NL staan ze daar al jaren zoveel verder in he!

of wat denk je van : 'op een dag vind je de job van je leven.. en dan ben je weg natuurlijk'

of 'alleen als ie ijs- en ijskoud is'

of 'mama mama we hebben zin in iets héél lekkers!' (oei dat was rotslechte franse of belgische reclame zeker ;)

hm ik kan nog wel effe doorgaan vrees ik :)

Ruben zei

Ze zei mijnheer tegen me: http://www.google.be/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=1&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DJ3_6aHY9Wp0&ei=oLS3SOW3IpiM0QScssSCAw&usg=AFQjCNEoXsHpMyEkX9Q8eGCLw1ErhkmyAg&sig2=mJVkjP7YBngodHZLOoKJeQ

Sid Frisjes zei

Nope... het was TAXI van dat rietje.

Randstad / Bokma / Kinder Surprise al is die wel verkeerd. Dat reclaampje ging als volgt:

Papa papa papa, ik heb zin in iets lekkers, en iets nieuws.. en iets om mee te spelen. Hier kindjes, koop maar wat jullie graag willen (cue moeder)... maar schat toch je weet toch dat ik altijd KinderSurprise voor ze in huis heb...

Van buiten zeg ik u.

Sarah zei

FREAK!!!

Anoniem zei

En toch blijft dit de beste: http://www.youtube.com/watch?v=fHCUSZrT7Pk&feature=related

spekvriend zei

niejeniejenieje .s, de beste reclame van den ollander is deze:

http://www.youtube.com/watch?v=tW_luiU-FU4

Fokke zei

Ik hou van lekker fris, ik hou van lekker anders, ik hou van lekker anders, lekker fris. Ik hou van bruin, ik hou van wit, ik hou van brood waar fris op zit. Dus wat ik steeds op tafel zet, is lekkere frisse

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...