dinsdag, oktober 03, 2006

Koekjestaart, een klassieker

Driewerf hoera voor mijn collega Daisy die verjaard is. Nu niet direct voor haar verjaardag, maar wel voor de koekjestaart die ze had meegenomen. Koekjestaart moet zowat hét gerecht bij uitstek zijn waar je je als keine kok mee kon amuseren, ondertussen was het wel weer een eeuwigheid geleden dat ik het nog gegeten had, laat staan gemaakt. Ok, we hebben nu een leeftijd dat we ons wagen aan "uitdagendere" gerechten en er zijn dames bij die er niet aan beginnen wegens de combinatie boter en suiker, maar puur uit nostalgie is het een aanrader. Om te compenseren misschien een receptje voor een klein taartje?

Ingredienten:

1 eidooier
200 gr boter
135 gr bloemsuiker
Petit beurre koekskes
Koude koffie

Werkwijze: (Do I really have to?)

Boter, suiker en eigeel mengen, koekjes even in de koude koffie dopen, laagje koekjes, laagje crème au beurre, herhaal een keer of drie en afwerken met hagelslag.

Ideaal voor klein en groot denk ik dan, maar wat als we de koffie met Bailey's mengen? Wat als we pure Bailey's gebruiken? Kan je dat ook ongestraft aan kinderen voorschotelen?

7 opmerkingen:

natsalie zei

bij ons heet dat koekskesgateau. En het is een traditie dat ik dat voor mijn verjaardag krijg.

Sarah zei

Bij ons heet dat "kremmabeur". En ik mocht dat nooit maken omdat bijna niemand dat lustte (of omdat mama dat teveel geprul vond). En hier op het werk zouden het eerder de mannen zijn die het niet opeten vanwege hun lijn hoor. De vrouwen: integendeel!

Sid Frisjes zei

Kremmabeur, hahaha. Ik had gisteren 2 flinke stukken op en heb heel den dag het gevoel gehad dat ik echt teveel op had... (als er nog waren had ik er nog gegeten anders)

Maar serieus, met Bailey's... Goed idee/slecht idee?

natsalie zei

ik vind dat sterke drank niet in gebaktoestanden (en ook pralines) thuishoort.

Sid Frisjes zei

Ajajaj, dan gaat ge mijn Milkshake Amaretto ook maar niks vinden...

Zolang "den alcool" maar verwerkt wordt in iets +/- solide zoals die koekjes of in chocolade kan ik het nog wel hebben. Als er van die stroperige crèmkes in de pralinen zitten ben ik ook geen fan.

Sarah zei

Ik vind alcohol in ALLES lekker :))

Zeker Baileys!

Sid Frisjes zei

Ik heb u al wel zien loeren naar mij als ik gedronken heb... dat verdient een vettig spreekwoordje

"zit den alcool in de man, dan lust Sarah er wel pap van"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...