woensdag, oktober 04, 2006

Raw Red Meat

Carpaccio dusGisteren in’t schooltje nog eens carpaccio gemaakt. Eigenlijk is er zelfs niet veel werk aan, het enige dat je moet doen is het je vlees, vis of groente naar keuze flinterdun snijden en serveren.

Ingredi├źnten:

ossenhaas +/- 75 gr per persoon (rosbief is eigenlijk zelfs beter van smaak)
gemengde sla
waterkers
kaasschaafsel
gesnipperde sjalot
peper / zout
3 el olijfolie
2 el balsamicoazijn
1 tl Franse zaadjesmosterd

Werkwijze:

Sla kuisen en grof hakken, waterkers plukken en wegzetten.
Voor de vinaigrette de olijfolie, balsamicoazijn, mosterd en sjalot mengen en eventueel bijkruiden met een weinig peper en zout.
Om het gemakkelijk te maken de gesneden carpaccio halen bij de slager, zoniet het verse vlees in de vriezer hard laten worden zodat deze makkelijker te snijden wordt met een vleesmachine. Indien nodig de plakjes vlees tussen plastic folie verder “platrollen” met een deegroller.

Een bord bestrooien met wat peper en zout, het vlees erop dresseren en in het midden een torentje maken van de gemengde sla. De vinaigrette op de sla gieten, een beetje waterkers over het vlees verdelen en afwerken met wat kaasschaafsel.

Gezien er hier dus met rauw vlees gewerkt wordt is het essentieel dat je zo vers mogelijk materiaal hebt. Variaties met vis (bv. tonijn, Sint-Jacobsnootjes) of groenten (komkommer…) zijn uiteraard ook mogelijk.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...