maandag, december 15, 2014

Venuez Hospitailty Awards 2014 - the winners are...


Vorige week werden in het prestigieuze Viage Grand Casino Brussels de Venuez Hospitality Awards 2014 uitgereikt. Deze awards gingen naar 's lands meest toonaangevende horecazaken en ondergetekende mocht als jurylid het podium opdraven om zijn keuze te staven.
 
De keuze tussen Uncle Babe's, Bar Jules, Millie Vanillie en Hummingbird  in de categorie beste Bar Concept was allerminst makkelijk. De zaken hadden allemaal wel iets dat in hun kaart speelde. Schoot de hoofdvogel af, de Molse bar Hummingbird. Een zekere huiselijkheid gekoppeld aan een joviale ontvangst, kwaliteitsdrankjes op de kaart en dat alles in een prachtig gerenoveerde oude bakkerij... vanaf het eerste bezoek fan!
 

 
Ook mijn collega juryleden, kleppers zoals Vincent Degroote, Femke Vandevelde, Rolf Schollaert, Peter Hernou, Bernard Lahousse, Debbie Pappyn, Maël Schamp en Tom Palamaerts kweten zich van hun taak en mochten ieder om beurt post vatten op het podium naast de grote Gene Bervoets.
 
The Pharmacy in Knokke viel twee keer in de prijzen. Ze wonnen de prijs voor Best Cocktail Bar en lieten daarbij de Upper Room Bar (The Jane) achter zich. Ran Van Ongevalle kreeg daarenboven ook nog eens de “Best Bartender Award”, uitgereikt door mixologist Ben Belmans. 
 
In Oostende viel de koffiebar “De Familie Jansen” in de prijzen. De twee Limburgse uitbaters verhuisden naar Oostende en openden daar een succesvolle koffiebar. Voor hen kwam de award als een verrassing.
 
Nick Bril en Sergio Herman kwamen met heel het team van The Jane hun prijs voor Best Restaurant Concept oppikken.
 
Brussel viel in de prijzen in met Hôtel des Galeries als Best Hotel Concept en Tom Palmaerts koos voor het eigenzinnige Pistolet Original als “Dare Devil”.
 
Ex-Mijn Pop-uprestaurant kandidate Maël Schamp verkoos de net geopende Labyrinth Club in Antwerpen als het beste Nightlife Concept. 
 
Wim Ballieu viel opnieuw in de prijzen met Balls and Glory. Zijn concept werd verkozen tot “Best Hospitality Concept”.
 
De Antwerpenaar Kasper Stuart werd in de bloemetjes gezet als dé horecaondernemer van het jaar. Hij bewees het voorbije jaar dat hij met een onderscheidende visie op het gebied van stijl en gastvrijheid een unieke performance heeft neergezet. Vincent Degroote, organisator van deze award-show, verwees in zijn speech naar de uitwerking van het pop-uprestaurant Summer Josephines bij Brouwerij De Koninck.
 
Venuez bundelde ondertussen de Belgische restaurantconcepten van 2014 samen in één boek : ONE 100 HUNDRED – EDITION 2015. Deze 256 pagina’s tellende bijbel, met een overzicht van de 100 meest innoverende horeca concepten uitgebracht in zowel het Nederlands als Frans. Te koop via deze link.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...