donderdag, mei 15, 2014

Desire - Sergio Herman, reflecties van een topchef

Het gaat hard voor Desire, het tweedelig tijdsdocument van Sergio Herman dat afgelopen vrijdag 9 mei werd gepresenteerd aan de pers. Amper 48 uur later was geen enkel exemplaar van de Nederlandse editie meer verkrijgbaar via internet. Een heruitgave van één deel, de verhalenbundel in dagboekstijl, wordt nu gepland en krijgt als titel mee: 'DESIRE - SERGIO HERMAN Reflecties van een topchef'.
 
Nog vóór de officiële presentatie had plaatsgevonden, was ongeveer de helft van de exemplaren (totale oplage: 2000) reeds online verkocht. Na afloop van de perspresentatie vlogen de overgebleven exemplaren in no time de deur uit. De signeersessie van Sergio Herman in boekhandel Het paard van Troje te Gent trok zoveel belangstellenden dat de 50 beschikbare exemplaren binnen twee uur op waren.

Desire - Sergio Herman, bij voorbaat een must have

Uitgever Tony Le Duc: “We verkeren nog steeds in shock over de manier waarop DESIRE is ontvangen. De telefoons staan roodgloeiend en de mails stromen binnen met de vraag naar meer exemplaren. Maar een herdruk van de luxe editie is uitgesloten: we hebben gekozen voor genummerde exemplaren en dan is bijdrukken geen optie. Via de site van Minestrone kun je traceren welke boekhandels DESIRE nog op voorraad hebben, maar de hoeveelheden zijn uiteraard beperkt.” Zij die per sé één van de luxe exemplaren wensen te bemachtigen weten wat gedaan, een rondje boekhandels rijden!
 
Wel is besloten tot een heruitgave van de verhalenbundel DESIRE: het boekje dat in dagboekstijl is geschreven door culinair journalist Mara Grimm en dat verhaalt over Sergio Hermans laatste jaar bij Oud Sluis. Het boekje verschijnt medio juni en krijgt als titel mee: ‘DESIRE, reflecties van een topchef’. De verhalenbundel maakt oorspronkelijk deel uit van het tweedelig tijdsdocument over het laatste jaar van toprestaurant Oud Sluis.
 
Uitgever Tony Le Duc: “Omdat vooral de verhalenbundel uit de luxe editie veel teweeg brengt, hebben we besloten dit deel een eigen leven te geven”. In tegenstelling tot de luxe editie van DESIRE zal ‘DESIRE, reflecties van een topchef’ breed worden verspreid via de boekhandel. Het boek zal ook in restaurant The Jane (Antwerpen) en in Pure C (Cadzand) verkrijgbaar zijn en is online te bestellen via de site van Minestrone.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...