maandag, maart 03, 2014

Vrijdag = Visdag, Restaurant De Jonkman **

NorthSeaChefs - een initiatief van Danny Hughebaert (visser op rust, foto links), Filip Claeys (chef, foto rechts)n Rudi van Beylen (chef) en Eric Storm -heeft in feite geen introductie meer nodig, maar ach, het stuk heeft een inleiding nodig. De NCS is in het leven geroepen ter promotie van onbekende vissoorten, duurzame visvangst en het gebruik van de bijvangst. In het kielzog van de drie roergangers schaarden zich inmiddels een hele reeks geëngageerde chefs waaronder schoon volk zoals: Michaël Vrijmoed, Maarten Bouckaert, Sang Hoon Degeimbre, Jason Blanckaert, Olly Ceulenaere, Dave Martin, Kobe Desramaults, Rudi Van Beylen... 

Stilstaan is achteruit gaan en net om die reden lanceert Filip Claeys van De Jonkman een nieuw idee om de minder bekende vissoorten uit onze Noordzee in het licht te zetten. Vrijdag = Visdag, in ere herstelt! Op elke laatste vrijdag van de maand zal Filip Claeys een speciale menu bereiden waarbij hij volledig focust op de culinaire mogelijkheden die dergelijke vissen bieden. De ruimte van zijn restaurant De Jonkman zal hij daarvoor ombouwen tot een gezellige refter waar iedereen gezamenlijk aan lange tafels kan plaats nemen.

Het informatief en informeel diner begint met een gevarieerde, vergelijkende proeverij van grijze garnalen. NorthSeaChef medeoprichter en visser Danny Huyghebaert zal de verschillende vissoorten eerst in hun geheel tonen waarna Filip Claeys ze vakkundig bereidt en laat opdienen.

Grijze garnalen © Heikki Verdurme

De eerste Vrijdag = Visdag heeft plaats op 28 februari en zal telkens de laatste vrijdagavond van de maand plaats hebben. Een achtgangen menu met aangepaste wijnen of bieren kost 160 € (water en koffie inbegrepen). Bij reservatie graag ‘Vrijdag = Visdag’ vermelden. Visliefhebbers weten alvast waarheen!

De Jonkman
Maalsesteenweg 438,
8310 Sint-Kruis (Brugge)
tel.: 050-36 07 67

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...