vrijdag, maart 21, 2014

VENUEZ14 - Benelux Barshow

Afgelopen maandag en dinsdag vond in de Parkloods van het Antwerpse Park Spoor Noord een bijzonder fijn event plaats, VENUEZ14, de Benelux Barshow. Naar eigen zeggen is VENUEZ14 het meest inspirerende horecaevent op het gebied van design, concepts, drinks & experience en wie ben ik om dat ook maar in twijfel te trekken. Feit dat ondergetekende in de laatste editie van het driemaandelijkse blad Venuez nog een opiniestuk mocht neerpennen bewijst nu eenmaal dat ze kwaliteit hoog in het vaandel dragen. Of zoiets!
 
Met enkele gelijkgestemde zielen besloot ik maandag af te zakken. Het programma sprak ons alvast aan en, we moeten daar niet onnozel over doen, die eerste dag duren de feestelijkheden gewoon ook twee uur langer. Na een blik op het opgekomen publiek bleek VENUEZ14 de plaats voor horeca ondernemers, brand managers, bartenders, koks en diens meer om elkaar te ontmoeten. Veel bekende gezichten uit de opgesomde branches en ook de genaamde ‘Denzel’ wisten wij te spotten. Als dat geen reden is ‘to pump it up’!
 
Venuez Benelux Barshow - day 1

Voor de invulling van onze dag hadden we enkele niet te missen masterclasses in de ‘showbar’ aangestipt. Na een eerste snelle ronde over de beursvloer, waarbij de nodige proevertjes Zacapa, Monkey 47, Crystal Head en Affligem werden genuttigd, vatten we post voor het podium om de heren Dries ‘every inch a ladykiller’ Botty (l’Apereau) en Patrick Pistolesi aan het werk te zien. Onder het motto “if you don’t pretend, you can bartend”, stond hospitality bij beide heren centraal. Tikkeltje jammer dat hardnekkige technische problemen de vaart uit de verder relaxte en joviale presentatie haalde. Gelukkig was er nog humor - of goedbedoelde pogingen tot - om dat euvel te doen vergeten.
 
Over humor gesproken, hoe noemt men drie bloedverwante mensen die één of meerdere bars bestieren? Juist ja, de familie Van Ongevalle! Op VENUEZ14 stonden Jan, Hannah en Ran in voor de presentatie van de verschillende masterclasses, bijgestaan door Dieter ‘no beard no glory’ Van Roy.
 
Venuez Benelux Barshow - Day 1

Cocktails, spirits, bier... alvorens ik mezelf - geheel onterecht trouwens - hier een imago als onvervalste drinkebroer aanmeet misschien even zeggen dat VENUEZ14 zoveel meer is dan drinken. Dat de schaars geklede deernes aan de inkom mijn imago allicht ook weinig goed doen is dit misschien het moment om het over andere zaken te hebben.
 
Zo kon je bij de mensen van Affligem niet alleen proeven van hun tripel - alweer drank - er was ook een kalligrafist aanwezig die een mooi leder ingebonden notitieboek voorzag van een persoonlijke toets. Terwijl hij daarmee bezig was kon je de overburen van Foodpairing bezoeken of een halve 'cronut' - part donut, part croissant - achter de kiezen slaan.

Venuez Benelux Barshow - Day 1

Een 'ciabatta met brie, honing en walnoten' en een 'broodje pulled pork', dat moest ruim voldoende fond zijn om de masterclass van de Daniele Dalla Pola en Matteo Palladino van de ons welgekende Nu Lounge Bar in Bologna zonder zorgen aan te vatten.
 
"Dat ze een presentatie van een uur of zes gingen samenvatten in een kwartiertje of drie", zo startte Mr. Tiki. Er volgden een handvol cocktails, minstens zoveel slides met recepten om je eigen siropen te maken en de occasionele shoutout naar m'n homie Tiki Flap. Voor de gelegenheid had die niet alleen een pak tikimugs maar ook zijn allereerste zelfsgemaakte Volcano Bowl meegenomen. Die laatste vormde het sluitstuk van Danielle's presentatie. Fire included!
 
De presentatie van 'de dokters' uit Rotterdam - of was het nu toch Amsterdam? - hebben we helaas gemist. Hun geweldige punch gelukkig niet zodat wij aan VENUEZ14 goedgemutst - en dat mag je letterlijk en figuurlijk nemen - een einde breiden.
 
Venuez Benelux Barshow - Day 1 - Here's how we roll!

VENUEZ15,  ik noteer u met veel plezier in mijn agenda! Wel ga ik mezelf een iets strakker schema opleggen zodat ik alles wat ik vooraf aankruiste ook daadwerkelijk 'in the flesh' meemaak.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...