donderdag, februari 20, 2014

Basic Bites - Coquille, knolselder, ham

Coquilles ofte Sint-Jakobsnootjes, ik vind dat een schoon productje. Als het even kan zo vers mogelijk en uiteraard kundig klaargemaakt, een vanzelfsprekendheid. Zowel thuis als met het barbecueteam durf ik me – net zoals ongeveer elke hobbykok - af en toe wel eens te wagen aan een coquille. Het resultaat valt gelukkig altijd in de smaak. Met een minimum aan extra ingrediënten kan je al een mooi hapje maken. Basic, maar wel lekker, soms moet het gewoon niet meer zijn.

Basic Bites - Coquille, knolselder, ham

Nodig:
 
Coquilles, knolselder, Gandaham, melk, peper van de molen
 
Doen:
 
- Bak de sneetjes Gandaham op de rooster (boven een druipbakje) in een op 150 ° voorverwarmde oven tot deze mooi krokant zijn. Dep droog, laat afkoelen en hak fijn tot kruimels.
 
- Voor het pureetje van knolselder de gewenste hoeveelheid knolselder schillen en in gelijke blokjes snijden. Zet deze blokjes net onder met melk en breng zachtjes aan de kook. Giet af wanneer je de blokjes makkelijk met een vork kunt doorprikken, maar bewaar het kookvocht. Pureer de knolselderblokjes, voeg kookvocht toe om de gewenste smeuïgheid te bekomen en kruid met peper en zout.
 
- Bak de coquilles kort langs beide zijden in een hete pan, het midden mag zeker nog glazig zijn. Doorbakken coquilles daar zit niemand op te wachten. Bij het serveren kun je overwegen grote coquilles doormidden te snijden. Serveer met het pureetje van knolselder en wat crunch van spek. Werk af met een klein oesterblad.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...