woensdag, november 13, 2013

Chök Barcelona - The Chocolate Kitchen

Barcelona, ik denk dat ik gerust mag zeggen dat ik daar mijn hart verloren heb. Een levendige fietsvriendelijke stad met een zalig klimaat, cultuur à volonté, aangename stranden, bergen, een bruisend nachtleven en in elke straatje of steegje dat je indraait lijkt er wel een kleine culinaire parel verborgen. Heerlijk dat alles te ontdekken.
 
Onlangs was ik er nog eens een keertje op bezoek - de achtste keer alweer - nu met de schoonouders in mijn kielzog. Een beetje rondleiden en gidsen, een heuse stadsderby meemaken in Camp Nou, maar vooral ook veel rondslenteren. Zalig.
 
Tijdens één van onze wandelingen kwamen we in de Calle del Carme terecht, een zijstraat van iconische Ramblas. Die laatste is, tenzij het je eerste keer in de stad is en zelfs dan, best te mijden. Te druk, te duur... te!
 
Een ontdekking in C/ del Carme was zonder enige twijfel Chök - The Chocolate Kitchen, een plaats waar zoetebekken zonder enige twijfel optimaal tot hun trekken komen. De eenvoudinge doch ronduit mooie vitrine werkt als lokkertje de winkel doet de rest.

Chök Barcelona - The Chocolate Kitchen

Een gigantisch aanbod aan rijkelijk versierde donuts, macarons in alle soorten en maten, koffie, originechocolade, croissants, kronuts... teveel om op te noemen eigenlijk! Er was een tweede bezoekje (een dag later) nodig om te beseffen dat het pand - een oud chocoladefabriekje, kun je het geloven -  waarin de winkel en het atelier gehuisvest is zo mogelijk nog indrukwekkender is dan het aanbod lekkers.

Chök Barcelona - The Chocolate Kitchen

Bescheiden als ik ben kocht ik mezelf één luttele donut - we hadden net gegeten - en deelde ik die netjes met mijn twee compagnons. Een luchtige donut, egale chocoladesmaak en heerlijke chips van gezouten karamel. Dat ik uit de hele collectie een keuze kon maken mocht trouwens een wonder heten.

Chök Barcelona - The Chocolate Kitchen

Een wonder inderdaad, want stiekem kon ik helemaal geen keuze maken. Zo onopvallend mogelijk gidste ik mijn vriendin en haar broertje de volgende dag opnieuw langst Chök en deze keer zou er niet gedeeld worden. De donuts met chocolade, sprinkels, yoghurt en framboos, pistache verdwenen deze keer in een taartdoos welke we iets verder op een pleintje zouden aanbreken. Heerlijk
 
Chök, ik ben helemaal fan. Een jaar of 15 geleden tekende ik uitvoerig een plannetje uit van een donutshop wel ik later in mijn leven zou openen. Enkele jaren later vond vriendin datzelfde plannetje terug in een boek waar het dienst deed als bladwijzer. Hilariteit alom, want Frisjes zou een donutzaak openen. Waarom niet eigenlijk vroeg ik me af toen ik daar in Chök stond.
 
Na het nemen van enkele foto's vroeg de vriendelijke uitbater of ik geen zin had om in Chök te komen werken. Een grapje allicht, maar als ik zo'n 15 jaar jonger was had ik het ongetwijfeld overwogen. Bij een volgende bezoekje eens een dagje stage lopen anders, dat zie ik wel zitten.
 
Chök Barcelona - The Chocolate Kitchen

2 opmerkingen:

svermaut zei

Potjandorie, gij kunt een mens echt wel goesting, 't water in de mond en al, doen krijgen...

Anoniem zei

Hmmmm chocolate!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...