maandag, augustus 05, 2013

Turnhout Culinair

Afgelopen weekend vond in Turnhout de eerste editie van 'Turnhout Culinair' plaats, een eetfestijn zoals er inmiddels in meerdere steden eentje op de agenda staat. Ze hebben nog aan onze mouw getrokken om er iets met een barbecue te komen doen maar uiteindelijk hebben we toch maar besloten daar niet op in te gaan.
 
Zaterdag - ik was het ei zo na vergeten dat het afgelopen weekend was -  op de markt beland, eens vluchtig rondgekeken en vastgesteld dat een aanzienlijk deel van de standhouders van buiten de stad was. Oud-Turnhout tot daar toe, maar Hoboken, Malle, Hoogstraten, Antwerpen, Borgerhout... ik vond dat een beetje vreemd. Vervolgens post gevat op het mijn inziens mooiste terrasje, dat van Hendrickx Feesten. Terwijl we rustig onze keuze maakte kregen we een frisse karaf water met limoen en munt voorgeschoteld. En ik die dacht dat deze enkel en alleen in onze ijskast stond tijdens deze stralende zomer.

Turnhout Culinair

Ann had haar oog laten vallen op een gerechtje met 'geitenkaas uit Lichtaart' dat het gezelschap kreeg van verschillende structuren van radijs. Fris, crèmig en met de nodige dosis pit. Perfect op zo'n zomerse namiddag.

Turnhout Culinair - Hendrickx Feesten - Geitenkaas uit Lichtaart
Zelf koos ik voor 'de koud gerookte zalm met canneloni van zomer wortelen, enoki, komkommer en een kruidige jus van karnemelk'. Boterzachte zalm, heerlijk van smaak en dat in combinatie met die krokante groentjes. Goed bevonden en onmiddellijk door de wederhelft opnieuw besteld wegens gigantisch lekker.

Turnhout Culinair - Hendricks Feesten - Koud gerookte zalm

Een karafje ijsgekoeld water met munt en limoen, hoe verfrissend dat ook mag zijn, het mag ook iets meer zijn. Vriendin wist de rosé van het huis wel te smaken bij haar zalm, ik liet me verleiden door een Hendrick's Gin & Fentimans. Dat staat allebei wel in de Home Bar, maar dat was alweer een eindje fietsen.
 
Die zalm was reeds goed bevonden, 'de gepekelde ree met handgerolde couscous en zomergroenten' liet zich ook goed smaken. Ik denk dat we de juiste stand er hadden uitgekozen.

Turnhout Culinair - Hendrickx Feesten - Ree

3 opmerkingen:

De yummyblogsisters zei

ziet er lekker uit! wel benieuwd wie van Borgerhout daar in Turnhout stond?

veerle zei

Ik zou (als borgerhoutenaar in Turnhout werkend) ook wel willen weten wie er uit Borgerhout in Turnhout stond ;)

Sid Frisjes zei

Dat zouden de mensen van Voila Se geweest moeten zijn volgens het programma op de officiële site.

En hier hun aanbod:

Buikjerond van chocolademousse met bier – kleurrijke macarons – frisse limoentaart –
slagroomsoesjes – overdreven chocoladebrownie – verschillende soorten panna cotta – witte
chocomousse met munt -
Bubbels met aarbeien

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...