dinsdag, april 23, 2013

Café Stanny

Het lijkt wel alsof het de laatste tijd de vaste stek is geworden voor een trits foodbloggers wanneer die voor deze of gene in het Antwerpse moeten zijn. Netjes op tijd komen is al lang niet meer aan de orde. Nee, liever ruim te vroeg zodat er in Café Stanny al een aperitief gedronken kan worden. Of twee!
Café Stanny

Toevallige passanten, moeders met kinderen, hipsters met een laptop, locals en treinreizigers die een beetje tijd te doden hebben, met gemak weten ze hun weg richting Café Stanny te vinden. De grootste troef naast de aangename sfeer? De immer toegankelijke keuken, zowel in prijs als kwaliteit. De noemer café doet 'Stanny' allicht oneer aan maar gastropub klink dan weer zo bekakt. Ach, het is gewoon een café waar je geweldig kunt eten. En Bollekes drinken, uiteraard!

Café Stanny

Er stond een 'gin tonic dingske' in mijn agenda en laat ik nu goed beseffen dat je daar best niet met een lege maag aankomt. Nu had ik mijn zinnen gezet op een goeie oude spaghetti bolognaise - een zekerheid op de beperkte kaart - maar dat was zonder de dagelijks wisselende suggesties gerekend. Een pasta met witte pesto en asperges sprak alvast tot mijn verbeelding, maar het waren de varkenswangen die mijn hart voor zich wisten te winnen.

Varkenswangen, hoe lekker is dat? Toen we die vier jaar geleden met Qlinaria aan de man brachten tijdens onze eerste deelname aan het Belgisch Kampioenschap Barbecue moest je de mensen echt overtuigen dat te proeven. Blij dat wangetjes nu her en der op de kaart staat. Malse wangen, machtige jus, aardappelpuree en een krokant slaatje. Zalig!
Café Stanny - Varkenswangen

Café Stanny
Stanleystraat 1
2018 Antwerpen
03/289 54 67

2 opmerkingen:

Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Be-Gusto zei

Inderdaad een schitterend No-nonsens adresje! Apero@Stanny is moeilijk af te slaan:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...