vrijdag, maart 01, 2013

Makkelijke groenten - Speed Cooking Challenge

Als het even kan zouden wij foodies u graag wijs maken dat wij al vers, biologisch, streekgebonden en volgens de seizoenen koken. Groenten uit blik, bokaaltjes of de diepvries, daar lachen wij eens mee! Larie en apekool natuurlijk, al heb ik die laatste nog nooit gevonden in het versvak. Zo is er ten huize Coolinary 'teen en tander' steeds terug te vinden in het voorraadrek:

- Blikjes kikkererwten. Geen huishouden is compleet zonder kikkererwten - denk huisgemaakte falafel, slaatjes, dipsausjes - en een lokale boer die ze op zijn akker heeft staan heb ik nog niet weten vinden. Kikkererwten dus, in blik! Wel goed spoelen voor gebruik.

- Geen mooiere herinnering aan groenten dan aan verse erwtjes, recht uit de peul. De kleine groene rakkers uit de peul halen, het heeft trouwens iets therapeutisch. Eén met de erwt! Probleem is natuurlijk dat ze niet het ganse jaar door vers te verkrijgen zijn. Net daarom zal er in onze vriezer steeds een zak met erwtjes liggen. Kwestie van smaak maar deze krijgen hier de voorkeur op hun broertjes die in blik of bokaaltjes wonen.

- Bokaaltjes dan! Vriendin zou ze alleen al kopen om er leuke dingen mee te doen, er moet natuurlijk wel iets lekkers inzitten. Augurkjes, uitjes of kappertjes bijvoorbeeld. Bokaaltjes, dat gaat hier gepaard met gepekeld lekkers.

Diepvries, blik of bokaal... niets mis mee!

Om groentjes in blik, bokaal of diepvries in de kijker te zetten pakt VLAM uit met de toepasselijke website Makkelijke Groenten. Eentje die de lading volledig dekt want moeilijk, dat zijn deze groentjes niet. Tenzij je die bokaal niet open krijgt, dan heb je een probleem.

En om een en ander extra in de verf te zetten is er nog een leuke wedstrijd aan gekoppeld ook, eentje met een etentje voor twee in de Sea Grill als inzet. Presenting: de 'Speed Cooking Challenge' waarin je het tegen chef Kenny Bernaerts opneemt om binnen tien minuten een heerlijk gerechtje op tafel te toveren. Om je toch enige schijn van kans te geven krijgt de chef een gemene handicap aangemeten. Denk hierbij aan een lasbril, handboeien of iets dergelijks. Lees er hier alles over, inschrijven kan nog tot 8 maart dus wees snel als je wenst deel te nemen!

Speed Cooking Challenge


Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...