vrijdag, december 21, 2012

Peter Goossens, Passie voor Product

Van een beetje chef mag je verwachten dat die niet alleen de nodige passie voor zijn vak, maar ook voor de producten waarmee hij werkt aan de dag legt. Het mag dan ook niet verbazen dat Vlaanderens grootste chef - de laatste keer dat ik checkte was dat nog steeds Peter Goossens - met een boek op de proppen komt waarin net die exquise producten die de keuken van zijn Hof van Cleve wereldvermaard maken, bejubeld worden. Een productgeorienteerd kookboek dus waar de passie vanaf spat!

Peter Goossens, Passie voor Product

Met 'Passie voor Product' als titel kan het niet anders dan dat lokale producten - een stokpaardje van de chef - de hoofdrol naar zich toetrekken. Normaal gezien krijg je de namen van de sterren pas bij de aftiteling van de film te zien, ik geef je ze nu alvast mee. Een rondje applaus voor de aardbei, waterkers, kropsla, boter en karnemelk, grondwitloof, bloemkool, appel en peer, Noordzeetong, Parijse champignon, grijze garnaal, Noordzeekrab, langoustine, oester, duinasperge, Naamse slak, haas en tot slot rood rund.

Waarom net de keuze voor deze producten? Wie zijn de leveranciers van Peter Goossens en waar moet je op letten als je ze zelf aankoopt. Het komt allemaal aan bod, mooi ge├»llustreerd met prachtige foto's.

Rood rund van Hendrik Dierendonck

Een kookboek, dat wil toch ook zeggen dat er recepten in staan, niet? Wel wees daar maar zeker van! Per product krijgt u twee haalbare recepturen - verwacht je aan een hele, maar haalbare boterham - en een 'inspiratie van de chef'. Leuk is alvast dat je uit de haalbare recepten gewoon losse elementen kunt nemen om hier en daar te gebruiken. De geoefende thuiskok kan zich dan weer aan de signature dishes wagen. 

Recepten, oa met grijze garnaal

Het is eerlijk waar lang geleden dat ik effectief nog eens iets uit een kookboek heb klaargemaakt maar tussen dit boek zitten ondertussen al meer dan drie bladwijzers. Het gaan zelfs de laatste niet zijn. Een echte aanrader!

Uitgegeven bij Njam nv.
ISDN 978-90-5916-838-1

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...