woensdag, november 07, 2012

Week van de smaak 2012

Vandaag wordt de aftrap gegeven voor de campagne van de Week van de Smaak en is het aftellen naar de lekkerste tien dagen van het jaar: van 15 tot 25 november zal Vlaanderen weer volop experimenteren met smaak. Het thema van deze editie is De Smaak van Thuis. Tijdens tal van activiteiten worden de deelnemers warm gemaakt voor de gezelligheid van de thuiskeuken. Zelf creatief aan de slag gaan met smaak, smaakherinneringen ophalen of nieuwe smaken bedenken, daar is het in deze editie om te doen. Op www.weekvandesmaak.be kan je vanaf nu het volledige programma - bijna duizend activiteiten verspreid over Vlaanderen en Brussel - raadplegen.

Week van de Smaak: de smaak van thuis

Niet alleen de deelnemers maken zich op voor de komende editie. Ook de vijf boegbeelden van 2012 - ‘Vrienden van de Smaak’ Brenda, Tom, Hedwig, Karen en Herman - brengen alles in gereedheid om hun plannen en uitdagingen voor de tiendaagse waar te maken. En die zijn ambitieus: de Koekjesroute, de Grote Thuisbak, het Thuisgerecht van Vlaanderen, Onze receptuur voor Confituur en het IJs van Thuis: ze zullen je na de Week van de Smaak vertrouwd in de oren klinken.

Tijdens de Week is het bovendien ook uitkijken naar de lancering van het Europese project ‘Grandma’s Design’, waarin bakerfgoed verbonden wordt met design, en naar de Brusselse Wafelengang, een wafelenbakwedstrijd in de Brusselse Koninginnegalerij.

Dat al die initiatieven leiden tot lekkere recepten, hoeft niet te verwonderen. Speciaal voor deze editie werd een Receptenkrant gemaakt, met in de hoofdrol de vijf Vrienden van de Smaak. De krant wordt vanaf vandaag gratis verspreid.

Week van de Smaak in Vlaanderen en Brussel
Van 15 t/m 25 november 2012
www.weekvandesmaak.be

De gratis receptenkrant (5 provinciale edities) wordt verdeeld via alle openbare bibliotheken, de winkels van Spar, de restaurants van Lunch Garden en alle organisatoren. Je kan de krant ook downloaden via www.weekvandesmaak.be/#downloads.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...