dinsdag, november 13, 2012

Gault Millau 2013

Zo rond november, dat is traditiegetrouw de periode dat gidsen allerhande u 's lands beste restaurants proberen aan te smeren middels hun nieuwste uitgave. Perfecte timing natuurlijk want de feestdagen staan voor de deur en laat je net voor die ene nonkel niet weten wat kopen. Waarom geen culinaire gids?

Om het een beetje interessant te houden - ach kijk, Hof van Cleve blijkt al voor de tiende keer op rij het beste restaurant - vallen er naast koksmutsen en quoteringen op 20 tevens enkele eretitels en thematrofeeën te rapen. Een bloemlezing:

* Kobe Desramaults van In De Wulf schiet de hoofdvogel af, hij mag zich met recht en rede 'Chef van het Jaar' noemen. Zijn restaurant - nog 10 keer slapen en we kunnen er gaan proeven - krijgt samen met Hertog Jan een score van 18,5 op 20 toegedicht.

* Olly Ceulenaere rijft met Volta de prijs voor 'het beste groentenrerstaurant van Vlaanderen' binnen en dan was er nog die derde Flemish Foodie die van geen vermelding wou weten. Niet dat ze daar rekening mee gehouden hebben, wat niet zo netjes is.

* Veranda in Berchem, nog zo'n favoriet die weet te scoren en wel in de categorie 'Beste prijs / plezier verhouding'. Geen idee hoe ze dat in hemelsnaam meten maar soit, het is Davy met veel plezier gegund.

* 'Beste gastvrouw van het jaar', 'Beste Aziatische restaurant', 'Mooiste terras', 'Beste wijnkaart', 'Beste dessert', 'Italiaanste Italiaan', 'Jonge topchef'... Volgend jaar nog meer categoriën. Ik wil er gerust enkele mee bedenken!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...