woensdag, september 05, 2012

Misbaksels: de nieuwe trend?

Eerst waren er muffins, in sneltreinvaart opgevolgd door cupcakes, whoopie-pies, cakepops. En tussendoor werden er ook nog eens koekjes en taarten gebakken dat het een lieve lust was. Steeds om ter mooist zo leek het wel, want op de ene na de andere blog kon je je vergapen aan weelderig versierde zoeternijen. Gouden tijden voor fabrikanten en verdelers van rolfondant, de zoete troep waar iedereen voor de afwerking mee aan de slag gaat.

Bij Nevie Pie Cakes doen ze niet anders. Meer zelfs, ze hebben er hun beroep van gemaakt en aan hun afgelikte website en dito foto's te zien is de cakebusiness een relatief lucratieve business.

Foto's van prachtige baksels allerhande, ik word er warm noch koud van. Maar als ze met misbaksels op de proppen komen, dingen die er eigenlijk te goor uitzien om op te eten, dan wil ik de loftrompet wel eens bovenhalen. Daar sta je dan in je keuken. Gereputeerd taartenmaker, caterer voor 'the rich and famous', die dingen. De beste zet is dan om niet van het veilige pad af te wijken, doen waarin je goed bent en dat is oogstrelende lekkernijen maken. Maar slaapdronken denk je plots terug aan wat de voetverzorgster zopas had gezegd, van het een komt het ander en voor je het weet ben je koekjes aan het maken in de vorm van afzichtelijke tenen.

Tenenkoekjes: het is eens iets anders!

Zelden zo'n tenen van dichtbij gezien dus de vergelijkingsbasis is beperkt maar levensecht zien ze er wel uit.  Wat mij betreft mag dit de volgende trend worden. Horrorcakes of misbaksels zo u wil. Zombiebrood was nog zoiets wat ik op het wereldwijde web had opgepikt. Toe te juichen vind ik dat.

Tenenkoekjes, likdoorn incluis!

Cakepops met een randje? Wat dacht je van earpops! Geen schattige elfenoortjes en niet die van Spock maar wel brutaal afgerukte oren die refereren naar een goede horrorfilm. Dat wordt verschieten bij de volgende gezellige homeparty of kinderworkshop als er baktrends gevolgd moeten worden. Dju, ik hoop dat dit een trend word. Fingers crossed! En ook daar zal wel een koekje van te maken zijn.

Oor-pops, iemand?


1 opmerking:

Sarah zei

zalig! ik voel een halloweenfeestje opkomen! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...