zaterdag, september 01, 2012

Het langverwachte Pure C Boek

Als er één ding was dat ik deze week goed kon gebruiken, dan was het wel een plaatsje om m'n hoofd even  te laten leegwaaien. Geen zorgen, frisse lucht, zoiets! Aan zee bijvoorbeeld, en waarom ook niet op een gezellig terras in Cadzand. Dat hetzelfde terras het decor was van de presentatie van een kookboek was mooi meegenomen. En wat voor een kookboek dan nog! Het langverwachte Pure C kookboek nog wel. Netjes! 

Pure C, het terras!

Terwijl de hoofdrolspelers van het boek achter de schermen deden wat hoofdrolspelers op zo'n moment doen - de mensen in spanning laten wachten - mochten wij genieten van de zomerzon. Dat, en de inmiddels legendarische huiscocktail 'Pura Passion', een kanjer op basis van wodka, passievruchtcoulis, basilicum, limoen, galanga, suikerwater en Sergio's huischampagne. Fris, hip en met een zuurtje... de ultieme essentie van Pure C in een glas!

Pura Passion, de huiscocktail

Sergio die het woord neemt, hij doet het met zijn kenmerkende 'je ne sais quoi', een mix van passie, gedrevenheid, jeugdsentiment en iets wat mensen van kwade wil nonchalance zouden durven noemen. Weten zij veel hoe Rock 'n Roll in keukenmiddens eruit ziet. Zo dus! Syrco Bakker, terecht trots op zijn eerste boek, bleek een vat vol emotie waarbij tranen net niet de vrije loop kregen. Niets pose, het pure spul! En dan was er Tony, de doorwinterde uitgever die bij elke nieuwe uitgave het gegeven 'kookboek' nieuw chachet weet te geven of zelfs opnieuw lijkt uit te vinden. Een man met een boodschap, en deze keer was dat slecht nieuws!

Sergio, Syrco, Tony


Slecht nieuws, goed nieuws, het is maar hoe je het bekijkt! Het slechte nieuws, dat was dat het boek niet nu, maar pas vanaf 15 oktober zou uitkomen. De schuld van een druktechnische fout op pagina 205, een lege pagina waar een prachtfoto van Tony zou moeten prijken. Het boek zo op de markt brengen - ze hebben het overwogen - was uiteraard geen optie voor uitgeverij Minestrone, gekend voor boeken die steeds tot in de puntjes afgewerkt zijn. Opnieuw drukken dan maar, met het nodige uitstel als gevolg. Slecht nieuws dus!

Goed nieuws is dan weer dat niet alle foute exemplaren vernietigd werden. Het selecte kransje aanwezige familieleden, vrienden, pers en zelfs 'hij die gekend is als Sid Frisjes', kreeg een op en top handgeschreven gepersonaliseerd exemplaar onder de neus geschoven. Goed nieuws inderdaad!


Het exclusieve Pure C boek, technische fout incluis!


Er zou een verbod moeten komen op het ongelukkig gebruik van het woord 'hapjes'! Het dekt de lading  natuurlijk wel maar tegelijkertijd doet die benaming oneer aan het bitesize plezier dat we hier voor de kiezen kregen.

Krokantje, structuur van olijf

Cadzand, Sluis, omstreken... als het even kan moet je er oesters geproefd hebben. Een zekere S. Herman heeft met zijn tig bereidingen van oester wereldfaam vergaard dus kus die twee pollekes als ze je een fragiele schelp met lekkers in de handen geven. Zilt, zuur, fris, krokant, zalig,... simpele woorden die de lading voor  100 % dekken. 


Oester

Prachtige gerechtjes met Indonesische signatuur, de onmiskenbare stempel van Syrco, ode aan zijn roots. Een gevoelsmens achter het fornuis, dat proef je op het bord. Eten dat doet verlangen. Verlangen naar verre reizen of gewoon, nog een bordje 'makreel boemboe bali'.


Makreel boemboe Bali

Heerlijk Zeeuws appelsap, bloem van bergkorenmolen 'Nooit Gedacht', een lederen Pure C hanger, armbandjes welke hippe chefs weleens durven dragen... bijna zouden we vergeten dat we hier een knaller van een boek in handen hebben gekregen. Een boek met uitnodigende foto's en recepten die haalbaar zijn waaronder twee coolinary huisfavorieten: 'Pompoen, linzen en waterkers' en 'gelakt buikspek met quinoa en bioworteltjes'. Zonder enige twijfel een rit naar Cadzand waard, maar nu ook mogelijk in eigen keuken.

Pure C pretpakket

U had een reden nodig om naar 15 oktober af te tellen? Wel, laat het Pure C boek er eentje zijn. Een boek van uitgeverij Minestrone is traditiegetrouw niet zomaar een kookboek en dat is nu niet anders. Dankzij de recepten tover je mits enige kunde de gerechten van de chef zelf op tafel, de sfeer des huizes krijg je er gratis bij middels een muziekcompilatie van 17 nummers. Wil het dan nog niet lukken, kras jezelf dan naar een gratis etentje voor twee met het bijgevoegde kraslot. Je mag mij altijd meenemen!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...