woensdag, juni 20, 2012

The power of haha!


Draai of keer het hoe je wil, in Amerika hebben we best wat afgelachen. In de eerste plaats natuurlijk omdat we zelf licht hilarisch zijn maar toch, de humor van de Amerikanen valt ook wel te smaken.

Niets zo triest als iemand die om welke reden ook haven en goed verloren is, en die langs de kant van de weg met een bordje staat met opschrift 'hungry'. Niets van dag alles in het zonovergoten Santa Barbara, zonder enige twijfel een veel  betere plaats om dakloos / arm te zijn dan pakweg hartje Brussel. Aan de kant van de houten pier hadden enkele 'bums' hun dekentje gespreid met grappige opschriftjes. "Obama's not the only one who wants change", vond ik de grappigste. Een subtiele woordspeling, ge kunt daar niet tegen zijn. Zijn collega in Venice Beach die 'crappy advice for one dollar' gaf was anders ook redelijk hilarisch.

Obama's not the only one who wants change

Niet zelden zijn de etiketjes of verpakkingen van etenswaren in de States de moeite waard om eens een meer dan vluchtig blik te gunnen. Zo krijgen de verschillende soorten Vitaminwater - onze lifesaver gedurende twee weken - elk een klein verhaaltje mee, het ene al amusanter dan het andere. En een 'man bag', wie loopt daar nu meer rond.

Vitaminwater: a lifesaver

Of wat te denken van het opschrift op een pakje Spudmuckers, een chipske dat we in het vliegtuig kregen. "Store in a cool, dry place away from bright lights, potato thieves and smelly socks". Daar word je toch goed gezind van, of ben ik nu echt de enige?

Spudmuckers

Starbucks, ik zet er enkel een voet binnen als ik weet dat er een 'Iced Caramel Macchiato' op de kaart staat. Alleen met mijn naam, essentieel bij bestelling van een drankje, blijken ze wel eens problemen te hebben. Yves! Say what?  I can't spell that name! Ima write EZZ on it, 'kay? Gemakkelijkheidshalve hou ik het dan op Sid, iets dat voor een doorsnee bediende makkelijk haalbaar moet zijn. De link naar mijnheer Vicious had de serveuse in Universal City makkelijk gelegd, Sid daarentegen was wel fout gespeld! Ach, het knipoogje maakte al veel goed.


Sid Vicious, your drink is ready!

2 opmerkingen:

Ruth zei

Blij blij blij word ik van zulke twists op verpakkingen. Het VitaminWater hier heeft ook die ludieke verhaaltjes en opmerkingen. Alleen jammer dat ze best nog wel wat suiker en kleurstoffen bevatten. ;-)

Sylvie zei

Ik word daar ook vrolijk van :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...