dinsdag, juni 12, 2012

Douwe Egberts: Arome 1753

Je kan je afvragen of het nut heeft een koffiepakket - en het is er eentje om u tegen te zeggen - te versturen naar een notoir drinker van alles behalve koffie. Wel ja! Het voornemen om eindelijk eens koffie te leren drinken kan hiermee zijn start nemen. En vriendin was bijvoorbeeld direct te vinden voor het alleraardigst porseleinwerk dat in het grootste van de twee pakjes zat. Zo'n filterding, hoe retro is dat wel niet. Of maakt iedereen daar nog zijn koffie mee?

Douwe Egberts: koffieset

In het tweede pakketje zat de nieuwe reeks gemalen filterkoffie Arome 1753. Laat ik mezelf maar eens voornemen om koffie te leren drinken. Met pintjes is het ook meer dan gelukt dus hoe moeilijk kan het met koffie zijn? Mental note to self, best niet beginnen met Black wegens onderschrift 'complex en rijk'. Niet voor de beginnende koffiedrinker men dunkt. 

Black: Complex en rijk

Nee, misschien moet ik maar beginnen met Original, dat door de Douwe Egberts-Meesterkoffiebrander omschreven wordt als een  zeer evenwichtige koffie met subtiele nasmaak. Het aroma verwijst naar karamel en cacao en heeft een krachtig karakter. Hmm, krachtig karakter? Misschien toch maar iets lichters zoeken.

Original: Evenwichtig

Iets lichters, iets subtiel? Dan ben ik met Sublime totaal aan het verkeerde adres. Karaktervolle koffie met diepe nasmaak en een aroma met pittig karakter dat doet denken aan mout en hazelnoot.

Sublime: Subtiel en krachtig

Veel wikken en wegen was er niet aan. Als ik koffie ga leren drinken, dan zal het om te beginnen met deze Arome 1753 Delicate zijn. Zachte en toch volwaardige koffie met een lichte nasmaak. Een naar eigen zeggen delicieus geheel en - driewerf hoera - niet bitter. Dit wordt hem. Ooit!

Delicate: Subtiel en zacht

En die 1753, waar komt die in hemelsnaam vandaan? Wel, 259 jaar geleden openden Egbert Douwes en zijn vrouw hun winkeltje en omdat een beetje telwerk me niet vreemd is moet dat in laten we zeggen 1753 geweest zijn. Kijk eens aan! 

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...