dinsdag, mei 22, 2012

Noord-Hollandse Graskaas


Graskaas, ik had er tot gisteren nog nooit van gehoord. Een schande natuurlijk en om dat euvel recht te trekken werd er rond de middag een lunchmand afgeleverd. Dit tot groot vermaak van mijn collega's natuurlijk, die zich met veel plezier opofferden om de mand leeg te maken.

Brood, kaas, chocomelk, sinaasappelsap, bordjes, bekers, servietten en een fris stukje lentegras om de lunchruimte op te fleuren. Er zat zelfs een mes bij om het brood en de kaas aan te snijden. Niet echt evident zo zou al snel blijken.

Graskaas ontbijtmand

Dikke hompen brood en dito stukken kaas - mijn fijne motoriek durft al eens te wensen overlaten - we lieten het ons smaken. Na een lange winter op stal grazen de koeien sinds begin april weer in de wei. en net dat jonge lentegras ligt aan de basis van deze zachte, smeuïge kaas. Persoonlijk ben ik eerder liefhebber van gerijpte kazen met een sterkere, meer uitgesproken smaak maar een gegeven blok kaas mag je nu eenmaal niet in de bek kijken. Dat zou onbeleefd zijn!

Broodje kaas

Zelf de Noord-Hollandse Graskaas uitproberen? Wees er dan snel bij want hij is slechts van 21 mei tot einde juni te verkrijgen. De koeien en dat fris lentegras, weet je wel.

Gras, kaas

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...