vrijdag, mei 25, 2012

Groentemelange

Overschotjes, als je ze allemaal bijeen flikkert komt er wel eens iets lekkers uit de bus. Die paarse en gele wortelen, in de winkel leek dat een goed idee maar in de ijskast bleven ze wat liggen. Drie zoete puntpaprikas in de verpakking terwijl ik er maar twee nodig had. Een volledig per vergissing versneden courgette, een half bakje champignons en ga zo maar door. Feit is, we kopen teveel. En wat erger is, we gooien sommige van die dingen ongebruikt weg. Gewoon! De normaalste zaak van de wereld. 

Vervang weg door pot en probeer eens iets in de keuken. In het slechtste geval smaakt het niet en moet je het weggooien. Maar dan heb je wel geprobeerd.

Groentemelange

Wij gingen op jacht in de eigen koelkast en kwamen uit bij volgende zaken die dringend verwerkt moesten worden: 

1 ajuin, 2 paarse wortelen, een puntpaprika, een gewone paprika, 1 courgette, 150 gr champignons, +/- 200 ml groentebouillon.

Doen:

Snij de verschillende groenten eerst in blokjes van ongeveer dezelfde grootte. Fruit de ui in een pan met dikke bodem. Voeg na enkele minuten de wortel en de paprikas toe en roer goed om. Vervolgens de courgette toevoegen en als laatste de champignons. Kruid met peper en zout. Giet de bouillon bij de groentemelange. Haal de pot van het vuur zodra de bouillon door de groenten is weggekookt.

Knapperige groentjes die de zomer in huis halen. Lekker bij een stukje gegrilde steak. Of voeg een tomatensausje toe en geniet van een heerlijke pasta. Creatief met restjes. Lekker!

2 opmerkingen:

Eric Diepvens zei

Met zulke overschotjes maken wij de kippen blij.

Ruth zei

Die paarse en gele wortelen leken hier ook wel wat. Al een stukje verwerkt, maar toch bleek de verpakking opnieuw te groot. :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...