woensdag, april 11, 2012

Restaurant Day - you gotta love it!

Aah de Finnen! Wereldberoemd zijn ze dankzij de uitvinding van de sauna en bedrijven zoals Nokia en Sanoma. Helaas ook wegens bands als pakweg Lordi, Him of The Rasmus, iets wat ik het Finse volk nog net kan vergeven, al was het maar omdat een stel fijne Finse Foodies met het initiatief tot Restaurant Day op de proppen is gekomen.

Het concept is simpel, mensen aanzetten om voor één dag zelf een restaurant te openen. 'Koken Etenke' spelen zeg maar, maar dan in het echt. Gewoon, voor het plezier! De locatie is enkel beperkt door je eigen fantasie. Thuis, in de wei, op het strand of in het park,... het maakt niet uit.

Restaurant Day © Tuomas Tofferi


Zoals gezegd startte 'Restaurant Day' - dat uiteindelijk een driemaandelijks wederkerend gebeuren is geworden -  in Finland en dat op 21 mei 2011. Daar waar die eerste editie een bescheiden 40 tijdelijke restaurants telde verspreid over 13 Finse steden, was dat aantal bij de laatste editie in februari reeds gegroeid tot zo'n 300 restaurants. En het bleef niet beperkt tot Finland, want die pop-up restaurants schoten in maar liefst 50 steden in 13 verschillende landen als paddestoelen uit de grond.

De datum  van de volgende editie is ondertussen ook bekend, 19 mei 2012. Het is een tikkeltje te kort dag voor mezelf om nog iets op poten te zetten, wat niet wegneemt dat ik met alle plezier mijn voeten onder de gastentafel van de voorlopig eerste Belgische deelnemer zal schuiven. De reservatie is een feit. Meer informatie? Check it!

Gaan eten dus, allemaal goed en wel, maar het initiatief staat of valt met de inzet van al de ontembare enthousiaste foodies die deze aardkloot rijk is. Dat zou jij kunnen zijn, en waarom ook niet? Iedereen kan meedoen, het is gratis en op het einde van de rit ben je minstens een ervaring en pak nieuwe vrienden rijker! Eerlijk? Mijn radarwerk draait al overuren voor een volgende editie!

4 opmerkingen:

Anniek zei

Geweldig, daar droom ik ook van...
Misschien moeten wij dit zelf eens lanceren, wat denk je?

Anniek zei

Geweldig, daar droom ik ook van...
Misschien moeten wij dit zelf eens lanceren, wat denk je?

Sid Frisjes zei

Mevrouw Van Illy zie op FB net hetzelfde... Er komen dit jaar normaalgezien nog 2 edities dus dat moet kunnen...

Ik had (voor mezelf) de watertoren van Turnhout (google) al in gedachten... Mooie locatie!

Ruth zei

oooh droom droom droom!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...