zaterdag, april 14, 2012

Lentebrunch

De tante en nonkel uitnodigen voor een ontbijt, dat stond ondertussen al een eeuwigheid op het programma. Een nobele tegenprestatie voor flink wat schilder- en behangwerk, dat smeekte minstens om een ontbijt, lunch en een diner aldus vriendin. Onder het motto 'first things first' was het vandaag de beurt aan het ontbijt, iets dat we na wat bubbels en het nodige getater voor de zekerheid maar tot brunch omdoopten.

Afbakpistolets, die moeten even de oven in dus technisch gezien heb je daar meer werk mee dan hun broertjes van bij de warme bakker. Om maar te zeggen dat ik u niet wil horen dat wij luie duvels zijn.  Om te beginnen was er lekkere omelet met fijne groentjes en spekjes. Het is te zeggen, een roerei met fijne groentjes en spekjes. De perfecte omelet, ik slaag er voorlopig niet. De schuld van de pan, van wie anders.

Pistolets en sandwiches

Ongeveer altijd ten huize coolinary te vinden, kwarteleitjes. Als ik ooit beesten in huis haal dan zijn het zonder enige twijfel kwartels. Kwartels of een landschildpad. De kwarteleitjes in Noma zijn voor mij alleen al reden genoeg om terug richting Kopenhagen te trekken. De gekookte eitjes kregen hier het gezelschap van wat jonge sla-variëteiten, zalmsnippers en een dressing op basis van een kruidige olie en chardonnay azijn. Lekker, wat dacht je!

Salade met zalmsnippers en kwarteleitjes

Vriendin had een geweldige tonijnsalade gemaakt en wat doe ik? Foto's trekken van de kommetjes met choco en perenstroop! Kommetjes uit de kringloopwinkel trouwens, voorzien van een schattig blauw randje dat doet vermoeden dat de grote Pieter Stockmans deze tijdens zijn jeugdjaren misschien wel op tafel had staan. In ieder geval, die tonijnsalade is nog niet op en krijgt hier een eigen post. Dat of op de zetel slapen!

Choco en perenjam

En omdat het een beetje sneu is voor de lokale warme bakker dat wij pistolets uit een pakje hadden gekocht ben ik er in zeven haasten naartoe gefietst om mijn excuses aan te bieden. Dat, en om van die schattige kleine koffiekoekjes te halen.

Minikoffiekoeken

1 opmerking:

De yummyblogsisters zei

we like de kommetjes! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...