vrijdag, april 27, 2012

Eieren in de barbecue

Alsof barbecueën op zo'n flink uit de kluiten gewassen Oklahoma nog niet genoeg was besloot Qlinaria teamlid Rudi zijn toestel op een remork te bevestigen. Rudi, dat is een beetje de handigaard in het team. Bij onze eerste deelname aan het BK BBQ kwam hij met plots met een biervatgrill op de proppen en nu is er dus deze kanjer. Roken, indirect garen, grillen en zelfs wokken... geen enkel probleem.


Oklahoma trailer

Het is te zeggen. Misschien hebben we toch een probleem. Een kleintje maar desalniettemin, een probleem. De luchttoevoer, welke je met een soort ventiel kan regelen, bepaalt grotendeels de temperatuur van je barbecue. En laat nou net datzelfde ventiel, indien niet gesloten, groot genoeg zijn om een vogeltje binnen te laten. Gevolg?  In de vuurkorf van de Oklahoma heeft een klein pietje een gigantisch nest gemaakt?

Vuurkorf / nest

Heelder kadavers grillen, we draaien er ons hand niet voor om, maar toekomstig leven zomaar de nek omwringen? Nee, daar doen we niet aan mee. Zeker nu er 10 schattige eitjes in het nestje liggen.  Mocht het nestje nu verplaatst worden dan is de kans groot dat mamavogel het laat voor wat het is. Dus trekken we af en toe voorzichtig een foto en wachten tot de kleintjes geboren zijn.


Een tweede Oklahoma werd ondertussen ter plaatse gereden en in gereedheid gebracht om dienst te doen als moederhuis. Zodra de kleintjes het ei uit zijn verhuizen ze van nest zodat wij ons eindelijk op het barbecueseizoen kunnen voorbereiden. Nee, wij zijn nog lang de slechtsten niet.

3 opmerkingen:

Sarah zei

Ooooh! Allez jong!

Sid Frisjes zei

Daar mag Jeroen Meus met zijn vogelnestjes eens naast komen staan zenne

Anoniem zei

Grappig. In onze Oklahoma thuis zitten nu twee koolmezen te nesten. Eens openen en foto's uploaden.

Gr. Bastijn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...