vrijdag, maart 02, 2012

Kookboek: 5 Ingrediënten, 1 gerecht.

Als er één ding is wat quasi alle kookboeken in mijn toch redelijk uitgebreide collectie gemeen hebben, dan is dat wel het feit dat je voor elke bereiding een waslijst aan ingrediënten nodig hebt. Niet meteen onoverkomelijk, maar als je al te vaak eerst een stuk of wat winkels moet aflopen alvorens je echt in de keuken aan de slag kunt, dan is de lol er snel af. Klinkt dit bekend in de oren, dan is de nieuwe uitgave van Standaard Uitgeverij, '5 Ingrediënten - 1 gerecht', ongetwijfeld iets voor jou.

5 Ingrediënten - 1 gerecht, of hoe je lekker kunt koken met slechts 5 ingrediënten! Als je het boek snel even doorbladert vallen onmiddellijk de mooie foto's op. Al dit lekkers met slechts 5 ingrediënten? Ja dus, al gebiedt de eerlijkheid me te zeggen dat men er vanuit gaat dat iedereen thuis peper, zout, boter en olie in de voorraadskast heeft staan. Terecht trouwens!

5 ingrediënten, 1 gerecht

Maar liefst 142 recepten komen aan bod, netjes verdeeld over 8 hoofdstukken zijnde: hapjes, slaatjes, broodjes, soepen, vegetarisch, vlees, vis en desserts. Bij verschillende recepten worden er trouwens ook handige tips meegegeven om indien gewenst te variëren binnen het opgegeven receptuur. Het blijven 5 ingrediënten per gerecht, maar het is wel leuk om weten dat je de ene groente gerust door de andere kan vervangen, de broodkruimels door reepjes zalm of de gorgonzola door een iets milder smakende geitenkaas. Om u finaal over de streep te trekken hier alvast een opsomming van enkele gerechtjes die aan bod komen.

Wat dacht u van een bladerdeegpizza met gerootsterde tomaat en brie, Ceasar Salad met kip, Gertoosterde tomatensoep met honing en tijm, broodkruim en parmezaan, Ciabatta met kip en rode pesto, Vegetarische videe, Chili con Carne of Panna cotta met limoncello. Klinkt geweldig, niet?

5 ingrediënten, 1 gerecht... koken was nog nooit zo simpel. En hou gerust in gedachte dat je,  mocht je dat nodige vinden, steeds stiekem een extra toets kan geven aan de gerechtjes. Kook ze!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...