vrijdag, maart 16, 2012

Dominique Persoone: Shock-O-Latier

’s Namiddags zou het zo maar even de zonnigste 15e maart ooit worden,  meer dan reden genoeg om een halve dag verlof te nemen. De uitnodiging om naar de boekenrelease van de nieuwste van Dominique Persoone te gaan, dat was het extraatje dat iedereen wel eens verdient. Dat ik een (chocolade)boon voor Persoone heb is al langer geweten. Of hij nu ’s lands dan wel ‘s werelds beste chocolatier is wil ik nog in het midden laten, de coolste is hij zonder enige twijfel. 'Chocolate is Rock ’n Roll', Persoone is de belichaming van zijn eigen leuze. Met als onweerlegbare bewijs dat hij de meest foute cowboyboots ooit met zoveel stijl weet te dragen, de rocker!  Maar het zou over het boek 'Shock-O-Latier' gaan, niet over de botten van Dominique. 

Shock-O-Latier: Wall of Fame


Het Antwerpse atelier van  The Chocolate Line  was aardig volgelopen met een bont allegaartje schoon volk. De fine fleur uit de Njam! stal, het verzamelde journaille, een schare foodbloggers, allemaal lieten ze zich de champagne in chocolade fluitjes welgevallen terwijl de meester zelve enkele vragen van de ravissante Hanne Troonbeeckx pareerde.  Dat het een plezier was om het boek te maken, iets dat uiteindelijk toch niet te onderschatten is, die dingen.  Woorden van lof ook - terecht – voor de grote Marc Declercq (redactie) en de onnavolgbare Jean-Pierre Gabriel (foto’s). Op basis van enkele (wat heet) gewaagde foto’s in het boek heeft de Amerikaanse en Canadese markt trouwens beslist om het boek er voorlopig niet uit te brengen. Allicht een unicum voor een chocoladeboek.


Dominique Persoone & Hanne Troonbeeckx

Het werd een persconferentie volgens het boekje, met na het vragenuurtje voldoende tijd om foto’s te nemen. Van Dominique (met of zonder zijn aanwezige familie), Njam! gastvrouw Hanne, de aanwezige Njam! delegatie, jezelf… elke mogelijke combinatie met Persoone en zijn boek als centraal onderwerp was volledig bespreekbaar. Het flitslicht weerkaatste gewillig van het met 33 miljoen Swarovski-kristallen getooide plafond.


De Njam! fine fleur

Tijd voor een mini masterclass! Uberfoodie Gène Bervoets kreeg een schort aangemeten om te tonen dat de recepten in het boek voor iedereen weggelegd zijn. Onder het toeziend oog van Dominique en met de helpende hand Hanne toverde hij in geen tijd 'snobinettes' en 'grootmoeders truffels' op tafel. Wij foodies deden de smaaktest en knikten instemmend van ja. Dit was hoe verwerkte chocolade hoort te smaken.


Gène Bervoets, Dominique & Hanne

Met smaakpapillen die ondertussen op scherp stonden gaven we ons over aan de gevulde met chocolade zaligheden gevulde buffettafel. De verschillende sterren uit het boek moesten er in sneltreinvaart aan geloven, de 'Black Boobies' als eerste.


Black Boobies

Ik zou het niet in mijn hoofd willen halen om kritiek te spuien op een ronduit schitterend boek. Gewag maken van een gemiste kans dat moet nog net kunnen denk ik zo. Die superbe 'Black Boobies' en de 'Sneeuwballen' smeken gewoon om het gezelschap van een flinke 'Chocolade Fluit'

Chocolade Fluit

Genieten, dat moet je in goed gezelschap doen, met bevriende foodies bijvoorbeeld. En als de ster van de dag er geen graten in ziet om even mee te poseren, wel dan klikt het fototoestel dat het een lieve lust is. 

De collega foodies & Dominique Persoone

De chocoladegerechtjes zijn zonder overdrijven stuk voor stuk knallers en het boek een schot in de roos. Verrassende maar toch haalbare chocoladerecepten waar de passie gewoon vanaf druipt. Nu ook in uw thuiskeuken, het kan met dit prachtige boek. 

'Shock-o-latier' telt 160 pagina's en kan je in de betere boekhandel aanschaffen voor een luttele 24,99 €, een investering zeg ik u. Zij die het geluk aan hun kant hebben kunnen een poging wagen op de Njam website om een gratis getekend exemplaar in de wacht te slepen. Doen, en geniet ondertussen nog even van al het lekkers dat ons gisteren te beurt viel.


Koekiemonsters

Eitje van chocolademousse & mango

Frisco met nootjes

Luxueuze tartelettes

Brownies to die for

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...