woensdag, januari 04, 2012

Natural Harvest, A collection of semen-based recipes!?

Het was toch even - hoe zal ik het zeggen, slikken? - toen ik als bij toeval online terecht bij het kookboek ‘Natural Harvest’. Niet dat ik iets tegen een ‘natuurlijke oogst’ heb, verre van. Het was de ondertitel die me de wenkbrauwen deed fronsen, ‘A collection of semen-based recipes’. Een kookboek met zaad als gemeenschappelijk ingrediënt bij de verschillende recepten. En geen zaad als in, daar komen plantjes uit of dat geef je aan de vogels. Neen, zaad als in sperma. Als ingrediënt! In uw eten! Wegklikken was geen optie meer, mijn nieuwsgierigheid was aangewakkerd! Restte me verder nog één vraag. In hemelsnaam, waarom?

Als we het voorwoord mogen geloven niet alleen omdat het voedzaam is, maar ook wegens zijn schitterende textuur en omdat het, net als kaas en wijn, een complexe en dynamische smaak heeft. Het is trouwens ook goedkoop - en laten we eerlijk zijn, ook plezant – om te produceren, en het is een ‘product’ dat zowat overal beschikbaar is. Dat alles, en allicht ook een lichte afwijking, waren voor auteur Paul ‘Fotie’ Photenhauer genoeg redenen om aan zijn boek te beginnen.

Het grote sperma kookboek

Vijfentwintig recepten telt het boek, alsook een waarschuwing dat je je disgenoten vooraf op de hoogte dient te brengen van het extra ingrediënt. Onder het motto ‘het zaad van ne maat kan geen kwaad’ worden de vrienden van de auteur die als gewillig proefkonijn hebben gediend hartelijk doch anoniem bedankt voor hun steun.

Hierbij alvast enkele gerechten welke aan bod komen om het boek:

‘Almost White Russian’
‘Irish Coffee with Extra Cream’
‘Man Made Oysters’
‘Tuna Sashimi with Homemade Dipping Sauce’
‘Noodles with Special Spicy Sauce’
‘Hollandaise Sauce’
‘Cream Eclair’
‘Chocolate Truffles with White Center’


Van aperitief tot dessert zeg maar, en dat laatste zou volgens de chef het ideale zijn om twijfelgevallen over de brug te krijgen. Zoet, je weet wel. Meer dan ooit een boek voor de liefhebbers, zoveel is zeker. Vijfentwintig recepten telt het boek dat zo’n 7,46 € moet kosten in de iBookstore, of 18,64 € voor een gewone paperback. Eervolle vermelding ook voor de aan het boek gelinkte website ‘cookingwithcum’.

Bij wijze van teaser één receptje voor een ‘High Protein Smoothie’

Nodig:

1 kop kiwibrunoise
1 rijpe banaan
1 kop soyamelk
1 – 3 tl vers zaad
Ijsblokjes

Doen:

Blenden die handel!


Proteïne shake

Ik weet dat er hier doorgaans dingen te lezen en te zien vallen waarbij het water je mogelijk uit de mond loopt. Mijn excuses mocht dat deze keer net niet het geval zijn.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

toevallig?
right!

maar uitermate interessant in ieder geval; ik heb de man in kwestie al gecontacteerd voor een artikel/interview voor het volgende issue van (www.)EtAlorsMagazine(.com)

Sid Frisjes zei

Mja, in de wondere wereld van de kookboeken blijft ne mens al eens 'plakken' bij hetgene dat nogal opmerkelijk is. En als ge bij 'Fotie' op de koffie gaat, geen koekjes eten... en misschien beter ook geen koffie drinken gewoon.

Sarah zei

wat is déés jom!

Sid Frisjes zei

Teen en tander hè Sarah? Niks voor mij, maar winket zeggen dat je er niet over kunt schrijven natuurlijk!

Sid Frisjes zei

Teen en tander hè Sarah? Niks voor mij, maar winket zeggen dat je er niet over kunt schrijven natuurlijk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...