zondag, januari 22, 2012

Mijn patattenscheller!

Nadat vriendin een grondige herstructurering van de kast in de living doorvoerde bleek net dat ene object, een unieke 'patattenscheller' van de hand van de kunstenaar Antoine Van Loocke, onvindbaar. Paniek en geen beetje ook, dat is maar logisch. Het mes met Masur berken handvat en lemmet van koolstofstaal was immers een cadeautje van Antoine Van Loocke na mijn bezoekje bij hem thuis. Vriendin werd erbij gehaald, de kast binnenstebuiten gedraaid en het mes gevonden. Crisis afgewend!

Patattenscheller - Masur berk / Koolstofstaal

Zo'n patattenscheller smeekt natuurlijk om gebruikt te worden, om te doen waarvoor het gemaakt is. Snijden jandorie! Het mes is er allicht klaar voor, ik nog net niet. Te schoon! In afwachting van de ingebruikname krijgt het een veilig plaatsje in huis. Tot de volgende herstructurering allicht.

Wist je dat een 'Van Loocke' trouwens met een handleiding komt? Voor de liefhebbers wil ik met alle graagte de Nederlandstalige versie even meegeven:

"Uw Patattenscheller vergt een eenvoudig onderhoud, na gebruik reinigen in warm water met zeep, spoelen en drogen. Na verloop van tijd zal het lemmet een donkergrijze kleur krijgen, deze natuurlijke patina kan desgewenst verwijderd worden met snelreiniger voor metaal. Indien nodig het heft opfrissen met een beetje keukenolie. Vaatwas, schuurspons, bleekwater en staalwol zijn uit den boze. Zij doden de ziel van uw Food Processor." Ook schoon!

2 opmerkingen:

Doornroosje zei

En welke mesjes kan jij dan wél aanraden voor dagelijks gebruik, meneer te specialist?

Sid Frisjes zei

Ooh, pas op, met deze 'patattenscheller' kan je perfect uit de voeten hoor. En verder doet een simpel molenmesje thuis perfect dienst naast de collectie 'Sabatiers'.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...