maandag, november 28, 2011

El Bulli - Culinaire Hommage

'El Bulli, Cooking in Progress' is een film die een beetje culinaire liefhebber gezien moet hebben, al was het maar omdat dineren in de zaak van de gebroeders Adrià er na de vrijwillige sluiting niet meer in zit. In deze documentaire van de Duitse cineast Gereon Wetzel wordt een tipje van de sluier gelicht van de pure magie achter één van 's werelds meest intrigerende restaurants van het laatse decenia, El Bulli. Ik zag hem in première in een Turnhoutse cinemazaal godbetert, en sinds kort kun je hem ook kopen op DVD. Doen, al was het maar voor de leuke extra's!

En die leuke extra's zijn niet meer of minder dan 10 unieke videoportretten van Nederlandse en Vlaamse sterrenchefs. Laat ik ze even opsommen: Jonnie Boer, Kobe Desramaults, Ron Blauw, Kristof Koppens, François Geurds, Dave De Belder, Niven Kunz, Angélique Schmeinck, Moshik Roth en Edwin Vinke. Allen werden op een eigen manier geprikkeld door het fenomeen Ferran Adrià, en allemaal eren ze hem met een gedurfd gerechtje. De recepturen hiervan vind je uiteraard terug in het 54 pagina tellende begeleidende boek. Ik vind het maar wat jammar dat ik vorige week niet op de persrelease kon zijn, al was maar omdat die gerechten eruit zien om duimen en vingers bij af te likken. Een gemiste kans!

'El Bulli, Culinaire Hommage / Cooking in Progress' is in de benelux te verkrijgen voor 34,95 €. Wij danken alvast de heren van Mister Kitchen voor de leuke extra's die van deze dvd een echt hebbeding maakt.

5 opmerkingen:

Thomas zei

Dit komt met zekerheid op het Kerstlijstje.

Anoniem zei

HEBBEN!!!!!!

Anoniem zei

Kan je die gewoon kopen in de winkel, of moet je hem bestellen op internet?

Mister Kitchen zei

Hij is bij de Fnac en veel Standaard winkels te koop en anders op BOL.com http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/el-bulli-cooking-in-progress-dvd/1001004011586293/index.html

Sid Frisjes zei

Geklopt in snelheid door Mr Kitchen himself. Een eer zowaar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...