zondag, oktober 16, 2011

Limoncello 2011

Een goed recept voor homemade limoncello had ik al, eentje met pure alcohol enzo, maar zoals zo vaak zijn er dus nog andere manieren om aan de slag te gaan. Met vodka bijvoorbeeld. En wie ben ik om bij één manier te zweren, zonder de andere geprobeerd te hebben.

Nodig:

1 fles vodka (70 cl)
6 biologische citroenen
250 gr suiker
100 ml water


Doen:

Eerste wat opvalt is de manier van werken. Niks drank infuseren met citroenschil en weken later trekken, maar direct in gang schieten. Citroenen schillen met een dunschiller, persen en sap bijhouden. Water met suiker en citroenschil* aan de kook brengen en 15 minuten laten doorkoken. Gezeefd citroensap toevoegen en nog 5 minuten verder laten pruttelen. Zodra het suikerwater afgekoeld is samen met de vodka in een glazen pot gieten, afsluiten en eens flink schudden. Het geheel op een koele, donkere plaats bewaren en dagelijks een keertje goed schudden. Na een week is de limoncello klaar voor consumptie, uiteraard ijskoud te schenken.

* Een tip: het wit van de schillen verwijderen, gezien dit een bittere, wrange smaak geeft.


Het vervelende is natuurlijk dat je een week moet wachten alvorens je lekker kunt borrelen. Heel benieuwd of ook deze gaat dubbelen als drankje en middeltje tegen verstopte luchtwegen. In het laatste geval, mag je dat dan ongestraft op het werk drinken als je verkouden bent? Baas?


Naar een recept van het boek "Kado's uit eigen keuken". Gouden keukentip 100 % Coolinary!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...