dinsdag, februari 06, 2007

Limoncello

Vallingen, verkoudheden, nakende keelontstekingen… een shot limoncello verzacht de pijn, dat weten ze in Italië al langer. Dit drankje kan je niet alleen in de winkel gaan kopen, je kan het ook zelf heel gemakkelijk maken. Al wat je nodig hebt naast de ingrediënten is een bokaal die je hermetisch kan afsluiten, een weck- pot of fles met andere woorden.Ingrediënten:

5 tot 8 biologische citroenen
1/2 liter alcohol van 95°
1/2 liter water
400 gr suiker


Bereiding :


Met een zesteur of een dunschiller de zeste (= schil zonder het wit) van de citroenen verwijderen en deze in de weckpot leggen. Overgieten met de alcohol en laten trekken. (+/- 2 weken) Na deze periode kunnen we verder met de afwerking van de Limoncello. Breng het water aan de kook, voeg de suiker toe en wacht tot deze laatste volledig is opgelost. Laat dit 10 minuten afkoelen en voeg vervolgens het mengsel van de citroenschillen en de alcohol toe. Je zal zien dat de limoncello nu zijn typische kleur krijgt. Het geheel door een fijne zeef gieten en verdelen in flesjes. Vervolgens nog een week laten rusten* alvorens te serveren.


* Je kan de limoncello best in de vriezer bewaren, zo heb je steeds een ijskoud drankje ter beschikking!


Photo © Coolinary

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Dees is ne goeien tip!
Ik ga morgen wekpotten halen (waar is mij nog een raadsel)

Sid Frisjes zei

De wekpotten kan je normaal wel vinden bij blokker of hema. Flesjes allerhande zijn dan weer te vinden bij Oil & Vinegar of bij Dille & Kamille.

Catweazle zei

**kwijl** limoncello **kwijl**
btw: ik heb nog zo'n leeg flesje van u staan. ruilen tegen een vol?

!!Dood aan alle beestjes!!

Sid Frisjes zei

Als er nog eens iemand door Frankrijk rijdt mag die wel wat pure alcohol meenemen... dat is daar een pak goedkoper!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...