donderdag, september 08, 2011

Somersby - een zomerdrankje

De mensen die mij zo af en toe van lekkers voorzien weten waarmee ze me kunnen blij maken. Iets om te drinken natuurlijk! Zo kreeg ik deze zomer een kistje Somersby toegestuurd, een appelcider met roots in het door Carlsberg gedomineerde Denemarken. Nu heb ik niets met cider, in het beste geval durf ik dan nog denken aan de boecht die je op de kermis aan de schietkraam kon winnen, maar een gegeven paard... enfin!

Appeltjes, enkele flesjes Somersby, waaronder en lege met een boodschap in, bonnetjes... een pretpakket quoi. Onder het motto 'koud drinken' verdwenen de flesjes in de ijskast, wachtend op een zonovergoten moment. Bleek die zomer toch niet te bestaan uit 99% snertweer zeker.


En dat snertweer, liefste dames en heren, is een tikkeltje jammer. Niet alleen omdat bij de maanden juli en augustus gewoon zon hoort, maar ook omdat het drankje een proefsessie verdiende. Die enkele keer dat de zon scheen hebben we een gokje gewaagd, en wat blijkt? Somersby heeft niets met de kermisboecht waar ik eerder naar refereerde. Fris, sprankelend en met een overduidelijke appelsmaak. Een onverhoopte meevaller zowaar. Er staan hier nog enkele flesjes koud, als die nazomer nu nog even wil meewerken kan ik alsnog mijn party boosten.

2 opmerkingen:

Doornroosje zei

Sid Frisjes, is dat gewoon omdat jij zo goed schrijft en alles van eten en drinken kent dat alle Europese drank- en voedselproducenten aan jou denken als er iets geproefd of weggegeven moet worden?
Wat die nazomer betreft: hopelijk heb je je hele voorraad vandaag opgemaakt!

Sid Frisjes zei

Aanrader, drankorgel in bijberoep worden, altijd prijs :-) !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...